Pençe-Kilit bölgesinde helikopter kazası: 1 şehit var!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, Skorsky tipi bir helikopter teknik bir arıza yaşayınca sert iniş yapmak zorunda kaldı. Helikopterde 8 personelin bulunduğu ve 7’sinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. P. Uzm. Çvş. Ümit Kesti'nin şehit olduğu kaydedildi.

GÜNDEM 05.09.2022, 09:25 05.09.2022, 15:58
Pençe-Kilit bölgesinde helikopter kazası: 1 şehit var!

Dün gece Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde hareketli saatler yaşandı. Edinilen bilgilere göre, içinde 8 personel bulunan Skorsky tipi helikopter, ikmal yaparken teknik bir arıza yaşadı ve sert iniş yapmak zorunda kaldı. Milli Savunma Bakanlığı, helikopterin için 8 personelin bulunduğunu ve 7’sinin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Olayın yaşandığı bölgede bir personel için arama kurtarma çalışması başlatıldı. 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Dün gece saatlerinde yaşanan gelişmenin ardından Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Saat 23.45 sıralarında, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal yaptığı sırada teknik bir sorun sebebiyle sert iniş yapmak zorunda kalmış ve kaza kırıma uğramıştır” ifadelerine yer verildi. Kaza nedeniyle P. Uzm. Çvş. Ümit Kesti'nin şehit olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)