Pençe Harekatı şehidi için tören düzenlendi

Irak'ın kuzeyinde bulunan Pençe Harekatı bölgesinde dün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi için Hakkari'de bir tören düzenlendi.

GÜNDEM 27.07.2021, 08:45 27.07.2021, 08:47
Pençe Harekatı şehidi için tören düzenlendi

Pençe Harekatı bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi neticesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi için tören gerçekleştirildi.

Memleketi Kırıkkale’ye uğurlanacak

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilen törende Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı törenin düzenleneceği alana getirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasından sonra şehidin öz geçmişi okundu ve ardından dua edildi. Silah arkadaşlarının omuzlarda taşıdığı Çelebi'nin naaşı, törenin ardından helikoptere konuldu. Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'ndan şehidin cenazesi, memleketi Kırıkkale'ye uğurlanacak.

Şehit Çelebi için düzenlenen törene, Vali ve Belediye Başkanvekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Metin Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Özel Harekat Şube Müdürü Şaban Bayar, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Yusuf Ersalı, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, asker ve polisler katıldı.

Yorumlar (0)