Özlem Zengin: Çok yakında hayvanlar mal olmaktan çıkacak

Hayvan hakları kanunu çalışmasında sona gelindiğini belirten Zengin, çalışmanın çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

GÜNDEM 16.02.2021, 21:46 17.02.2021, 16:05
Özlem Zengin: Çok yakında hayvanlar mal olmaktan çıkacak

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hayvan hakları kanunu çalışmasına değinen Zengin, bunun en önemli çalışmalardan biri olduğuna işaret etti.

"Sona gelindi"

Bu hususa vatandaşların büyük alakası bulunduğuna vurgu yapan Zengin, "TBMM'de siyasi partilerin daha önce gerçekleştirdiğimiz araştırma komisyonunda ortak fikrini alarak büyük hassasiyetle yürütmekte olduğumuz bir çalışma. Hakikaten çalışmada sona gelindi. Son dönemde kamuoyunda, 'İşte çıkmadı, çıkmayacak.' tarzında tartışmaların olduğuna şahit oluyorum. Bunu açık ve net şekilde ifade etmek istiyorum. Hayvan haklarına ilişkin kanunu çok kısa bir süre zarfında tamamlayacağız. Zaten TBMM'deki çalışmalarımızı tamamladık. Karar almamız gereken birkaç başlık kaldı." şeklinde konuştu.

"Hayvanlar artık mal olmaktan çıkacak"

Gerçekleştirilecek kanunla ülkemizde ilk kez hayvanların mal olarak görülmekten çıkacağını ve hukuk önünde canlı olarak kabul göreceğine vurgu yapan Zengin, "Hayvanlara eziyet uygulayarak kasten öldürmek, işkence etmek suç haline gelecek. Bu anlamda bunu gerçekleştirirken de buradaki kriter olarak insanlarla ilgili işlenen suçlar dikkate alındı. Onlarla dair ne yapıyorsak, bunlara bakarak kıyas alacak şekilde hazırlamaya gayret ettik. Kamuoyu ile birçok maddesini halihazırda paylaştım. Çok kısa bir süre içerisinde insanlarımız, kanun teklifinin bütününü TBMM'ye sunduğumuzda görecekler. Bu anlamda hayvanseverlerin de son derece mutlu olacakları bir kanun olacağı kanaatindeyim." dedi.

Yorumlar (0)