Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının akabinde yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Önlemlerle ilgili artık vaka sayılarına bakılarak 'yerinde karar' dönemine geçiş yapıyoruz." denildi.

GÜNDEM 16.02.2021, 22:15 17.02.2021, 16:02
Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının tamamlanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. 

Bakan Koca, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Önlemlerle ilgili artık vaka sayılarına bakılarak 'yerinde karar' dönemine geçiş yapıyoruz.

Koronavirüse karşı en güçlü silahımız aşı ve doğru bilgi. Bunları toplumumuza sağlamak adına her şeyi yapacağız.

Artık 'yerinde karar' dönemindeyiz. Konuya ilişkin ilk haritayı dün paylaştık. Her hafta yeni haritayı yayımlıyor olacağız. Çalışmamızı daha da detaylandıracağız. Vaka ve vefat sayıları hâlâ yüksek seyrediyor. Bu sayıları azaltmaya mecburuz.

Türkiye'de tespit edilen mutasyonlara karşı etkili bir çalışma halindeyiz. An itibarıyla 800 bini ikinci doz olmak üzere, 5 milyondan fazla doz aşıyı uygulamış durumdayız. 

Öğrencilerin okullarına, esnafımızın işine bir an evvel kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin tespit edilmesi hususunda Bilim Kurulumuzun çalışmaları devam ediyor. Bugün yüksek öğretime ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Gerçekleştirilen değerlendirmede, uygulamalı eğitimin imkanlar dahilinde yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi (online) olarak sürmesi hususundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza aktarılmıştır. 

En kısa zaman zarfında özlediğimiz günlere sağlıkla kavuşmak temennisiyle."

Yorumlar (0)