Özgür Özel'den siyasi partilere fay yasası çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm siyasi partilere çağrı yaparak, "Buradan tüm siyasi partilere çağrımızdır; fay yasasını savunuyoruz." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 01.11.2020, 20:20 01.11.2020, 21:24
Özgür Özel'den siyasi partilere fay yasası çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Buradan tüm siyasi partilere çağrımızdır; fay yasasını savunuyoruz. TMMOB'ye kulak verin, üniversitelere kulak verin, sivil toplumuna kulak verin, kötü deneyimlerden hareketle fay yasasını siz getirin biz imzalayalım ama 2021'de herhangi bir ayın herhangi bir kara gününde yine bir deprem bölgesinde 'Unutursak kalbimiz kurusun' diye konuşmayalım. Bu kez unutmayalım, bu durumdan ders alalım." dedi.

Seyit Torun: Belediyemiz depremzedelerin yanındadır

Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İzmir'de cuma günü oluşan 6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki çadır kentte basın mensuplarına açıklama yapan Özel, CHP'nin 91 milletvekili ile bölgede olduğunu, enkaz başında, başsağlığında ve hastane ziyaretlerinde bulunduklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Torun da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, depremin ardından gerekli çalışmaları yaptığını, halkın bütün gereksinimlerini karşılamak için çalıştığını belirtti.

Toplanma alanlarında temizlik ve sterilizasyon faaliyetlerinin de yapıldığını belirten Torun, belediyelerin vatandaşlara 1000 çadır, 30 bin battaniye, 25 bin temizlik maddesi ve 200 binden fazla maske temin edildiğini bildirdi.

Selin Sayek Böke: Tüm Türkiye tek yürek oldu

Genel Sekreter Selin Sayek Böke ise arama-kurtarma faaliyetlerinde cesurca görev yaparak çalışan herkese teşekkür etti.

Depremin meydana geldiği andan itibaren tüm Türkiye'nin tek yürek olduğunu, büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini belirten Böke, hasar tespitinin bir an evvel tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Böke, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için kriz hattı oluşturduğunu anlatarak, ruhsatlı/ruhsatsız tüm yapılarda deprem ve afet güvenliği karnesi oluşturulması konusunda üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)