Özge Özpirinçci'nin yeğenini döven bakıcı hapis cezası aldı

Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci'nin 2 yaşındaki yeğenine şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan bakıcı Zurafo Ergasheva, "kasten yaralama" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

GÜNDEM 28.11.2019, 12:15
Özge Özpirinçci'nin yeğenini döven bakıcı hapis cezası aldı

Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci'nin 2 yaşındaki yeğeni A.B.T.'ye bakıcılık yaparken şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan bakıcı Zurafo Ergasheva, "çocuğu kasten yaralama" suçundan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 

Avukatı, kötü muamele kastı olmadığını iddia etti

Sanık Ergasheva, İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katılmadı. Sanık ve müşteki, avukatlar aracılığıyla mahkemeye katılıdı. Müşteki avukatı, sanığın 2 yaşındaki bir çocuğa şiddet uyguladığı için suçlu olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini belirtti. Sanık avukatı, müvekkilinin küçük çocuğa kötü muamele kastı olmadığı için beraat talep etti.

Mahkeme, kararını sanığı 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırma yönünde açıklarken gerekçe olarak sanığın "çocuğu kasten yaralaması" olarak açıkladı. Sanık, "çocuğa kötü muamele" suçundan ise beraat etti.

Annesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde, bakıcı Ergasheva'nın 2 yaşındaki A.B.T.'yi poposuna vurarak dövdüğünün ve koltuk altlarından tutarak koltuğa fırlattığının kamera kayıtları olduğu açıklandı. Küçük çocuğun annesi H.H.T.'nin şikayeti üzerine soruşturmanın başlatıldığı ifade edilen iddianamede, şüpheli Ergasheva hakkında "basit yaralama" ve "kötü muamele" suçlarını işlemesinden dolayı 8 aydan 2,5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Özge Özpirinçci, olayın yayılmasından sonra ortalıktan kaybolan Zurafo Ergasheva'nın bulunması için 7 Mayıs 2018'de sosyal medyadan çağrıda bulunmuştu ve bakıcının fotoğrafını yayınlamıştı. Zurafo Ergasheva, kısa sürede yakalanmıştı ve yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)