Önce annesini, sonra üvey kardeşini öldürdü: "Ellerinizden öpüyorum"

İstanbul'da, televizyonda yayınlanan yemek yarışması programında birinci olan annesi Şükran Biroğlu ile birlikte üvey kardeşini bıçakla öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Uğur Biroğlu hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Duruşmada son sözü sorulan sanık Biroğlu, "Affınıza sığınıyorum. Ellerinizden öpüyorum" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 09.06.2022, 12:13 12.06.2022, 10:01
Önce annesini, sonra üvey kardeşini öldürdü: "Ellerinizden öpüyorum"

26 Ocak 2021'de İstanbul Eyüpsultan'da, emniyete giden sanık Uğur Biroğlu, annesi ve üvey kardeşini bıçakladığını itiraf etti. Bunun üzerine polis ekipleri, Esentepe Mahallesi Parküstü Sokağı'ndaki adrese intikal etti ve burada annesi Şükran Biroğlu ve Mesut Biroğlu’nu elleri arkadan bağlı bir şekilde ölü bulmuştu.

Anne ve üvey evlat katili şahıs tutuklandı!

İddiaya göre, emniyette gerçekleştirilen işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen sanık Uğur Biroğlu tutuklanırken, anne Şükran Biroğlu'nun ise bir televizyon kanalında yayınlanan yemek yarışmasında birinci olduğu öğrenilmişti.

Annesini önce boğdu, ardından bıçakladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bulunan raporda, Şükran Biroğlu'nun boğularak ve bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilirken, Mesut Biroğlu'nun ise bıçaklanarak katledildiği aktarılmıştı.

Karar duruşması yapıldı

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık Uğur Biroğlu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Ölenlerin akrabaları, tarafların avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı duruşmada hazır bulundu.

Cezai ehliyeti tam olduğu ortaya çıktı

Duruşmada, söz konusu sanık Uğur Biroğlu'nun cezai ehliyetinin tam olduğuna yönelik Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiği ifade edildi.

“Ellerinizden öpüyorum”

Duruşma esnasında son sözü sorulan sanık Biroğlu, "Affınıza sığınıyorum. Ellerinizden öpüyorum" sözlerini kullandı. Müştekilerin avukatı, sanık Biroğlu’nun cezalandırılmasını talep ederken, sanık avukatı müvekkili ile ilgili lehte olan hükümlerin uygulanmasını istedi.

İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Mahkeme, annesi Şükran Biroğlu ve üvey kardeşi Mesut Biroğlu'nu katleden sanık Biroğlu'nu "kardeşini kasten öldürme" ve "üst soyu kasten öldürme" suçu dolayısıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Cezada indirim yapılmadı

Mahkeme heyeti, sanığın pişmanlığını ifade etmiş olmasının mahkemeyi etkilemeye ilişkin tutum ve davranışlar olarak ele aldığını belirterek, cezasında indirim uygulanmasına yer olmadığını dile getirdi.

Yorumlar (0)