Ömer Döngeloğlu vefat etti

Başakşehir'de hastanede yeni tip koronavirüs tedavisi gören İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu vefat etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Döngeloğlu'nun ailesini arayarak başsağlığı ve sabır dileğini iletti.

GÜNDEM 03.05.2020, 13:28 03.05.2020, 18:02
Ömer Döngeloğlu vefat etti

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, Covid-19 )yeni tip koronavirüs) tanısı konulmasının ardından Başakşehir Şehir Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören 52 yaşındaki ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'nun durumu ağırlaştı.

Yapılan müdahalelere rağmen bu sabah vefat eden 52 yaşındaki ilahiyatçı yazar Döngeloğlu'nun cenaze töreniyle ilgili bilgilerin gün içinde belirleneceği ve kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

Erdoğan, Döngeloğlu'nun ailesini aradı!

İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun vefatı dolayısıyla, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ömer Döngeloğlu'nun oğlu Muhammed Döngeloğlu ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmede, merhum Ömer Döngeloğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Erdoğan taziye mesajı yayınladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Twitter hesabından İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun vefatı dolayısıyla mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştığı mesajında şöyle dedi:

"Bir süredir koronavirüs tedavisi gören, ömrünü İslam'ı öğretmeye, anlatmaya adamış ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. 

Değerli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle vefat eden ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'da 52 yaşında Hakk'a yürüyen Ömer Döngeloğlu için Twitter hesabından taziye mesajı yayımladı.

Bir süredir Covid-19 tedavisi gören Ömer Döngeloğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini vurgulayan Fuat Oktay, "Hocamıza ve koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın başsağlığı mesajı yayımladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitiren İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu için başsağlığı mesajı yayımladı. 

Twitter hesabından İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun vefatı münasebetiyle paylaştığı mesajında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şunları kaydetti:

"Koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybeden Ömer Döngeloğlu hocamıza Allah'tan rahmet, keder-dide ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. 

Koronavirüsten vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Paniğe ve rehavete kapılmadan tedbirleri uygulayalım."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş rahmet diledi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle vefat eden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'na Allah'tan rahmet diledi. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir Covid-19 tedavisi gören Diyanet Vakfı gönüllüsü, ilahiyat fakültesinden öğrencim Ömer Döngeloğlu hocamızın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kıymetli hocamıza ve koronavirüsten vefat eden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum."  

Ömer Döngeloğlu kimdir?

1968 yılında Tokat Zile'de dünyaya gelen Ömer Döngeloğlu, ilkokulu Zile Altunyurt İlkokulu'nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Ömer Döngeloğlu, 1986-1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta imam-hatiplik yaptı.

Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalışan Ömer Döngeloğlu, İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine araştırma, inceleme, okuma ve gezi yazıları ile biliniyordu. Ömer Döngeloğlu, aynı zamanda ramazan aylarında televizyon programları hazırlayıp sunmuştu.

Yorumlar (0)