Oğuzhan Asiltürk, “Milli Görüş Lideri” imzalı bir açıklama yayınladı 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Afganistan’da yaşananlar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. “Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk” imzasıyla yayınlanan açıklamada, Milli Görüş Hareketi’nin Afganistan’ın yeniden kuruluşu sürecinde desteklerini sunmaya hazır olduğu belirtildi. 

GÜNDEM 19.08.2021, 15:12 20.08.2021, 14:12
Oğuzhan Asiltürk, “Milli Görüş Lideri” imzalı bir açıklama yayınladı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ile dikkatleri üzerine çeken Milli Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi’ne yönelik “Özünüze dönün” çağrısının ardından şimdi de Afganistan hakkında açıklamalarda bulundu. “Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk” imzasıyla açıklamasını yayınlayan Asiltürk, merhum Necmettin Erbakan ile yaptıkları çalışmalardan ve Afganistan’a verilmek üzere hazır bulunan desteklerden bahsetti. 

“Merhum Erbakan ile çalışmalar yaptık” 

Asiltürk’ün açıklamasından öne çıkanlar şu şekildeydi: “Kardeş Afganistan halkının emperyalist ve işgalci güçlere karşı yaklaşık yarım asırdır süren mücadelesinin yakın şahidi olarak geçmiş senelerde Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile Pakistan, Türkiye ve Afganistan’da çeşitli toplantılar düzenledik ve kardeşlik ile barışın tesisi konusunda alışmalar yaptık. Milli Görüş Hareketi olarak Afganistan’da olduğu gibi dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşayan Müslümanların sorunlarını kendimize ait görüyor ve kardeşlik hukuku içerisinde bu sorunların sebeplerini araştırıp bunları ortadan kaldırmaya yönelik çözümler arıyoruz. 



“Yeni bir başlangıç kabul ediyoruz” 

“Her şeyden önce ülkenizde bulunan işgal gücü Amerika Birleşik Devletleri’nin Afganistan’dan çıkarılması, Afgan halkının kendi iradesiyle kendi yönetiminin kurulması çalışmalarını memnuniyetle takip ediyoruz. Bu yeni süreci de Afganistan için yeni bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Geçmişte yaşanan ihtilaflar ve sonrasında gelen acılardan ders alarak kahraman Afgan milletinin iş birliği ve barışının sağlandığı, adil bir yönetimin oluşturulduğu bir Afganistan görmeyi arzuluyoruz. Afganistan’ın meşru yönetiminin pek çok ülke ve uluslararası kuruluşlar tarafından tanınmaya hazır olduğunu biliyoruz.” 

“Destek sunmaya hazırız” 

“Bu çerçevede, komşu İslam ülkeleri Özbekistan, Tacikistan, Pakistan ve İran başta olmak üzere Türkiye ve tüm dünya ile karşılıklı iyi niyete dayanan ilişkiler kurulacağına; hakkı üstün tutan, İslam ülkeleriyle birlik içinde, adil, güçlü ve yeni bir Afganistan’ın kurulacağına inancımız tamdır. Milli Görüş Hareketi, geçmişte olduğu gibi bugün de Afganistan’ın yeniden kuruluş sürecinde desteklerini sunmaya hazırdır. Afganistan ile Türkiye, asırlardır kardeş ve dosttur. Yeni dönemde adalete ve hakka dayalı bir nizam kuracağınız inancıyla Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. 

Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk 

Yorumlar (0)