Normalleşmede yeni dönem: İçişleri'nden '1 Temmuz' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat sınırlamalarının sona ereceği 1 Temmuz tarihinde başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına dair genelge yayımladı.

GÜNDEM 27.06.2021, 19:07
Normalleşmede yeni dönem: İçişleri'nden '1 Temmuz' genelgesi

Söz konusu genelgeye göre, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ile sinemalar 1 Temmuz tarihinden itibaren yeniden açılacak.

Tüm iş yerleri açılıyor

Bütün iş yerleri 1 Temmuz tarihinden itibaren, ruhsatlarındaki faaliyet hususuna göre belirlenmiş açılış-kapanış saatleri arasında hizmet sunabilecek.

Yeme-içme işletmelerinin açık/kapalı mekanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı 1 Temmuz tarihinden itibaren kısıtlanmayacak.

Konaklama tesislerindeki kısıtlama ve önlemler sona eriyor

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde, hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla, konaklama tesislerindeki kısıtlama ve önlemlere 1 Temmuz'dan itibaren son verilecek.

Kıraathane ve kahvehanelerde oyun dönemi

Düğün/nikah merasimlerinde, kapalı mekanlar için uygulanan koronavirüs tedbirleri haricinde, katılımcı kısıtlamasına gidilmeyecek, yiyecek-içecek ikramı yapılabilecek.

Festival, konser, gençlik kampı gibi etkinliklere, tespit edilen esaslara uyulması şartıyla 1 Temmuz'dan itibaren müsaade edilecek.

Kıraathane, kahvehane gibi iş yerlerinde oyun oynatılmasına ilişkin sınırlamalar 1 Temmuz tarihinden itibaren son bulacak.

Piknik alanları açılıyor

Kamp, bahçe, park, mesire/piknik alanı gibi yerlerde COVID-19'la mücadele çerçevesinde uygulanan sınırlamalar 1 Temmuz'dan itibaren kaldırılacak.

Faaliyet hususu 'nargile kafesi/salonu' olan iş yerlerinin faaliyetlerine verilen ara yeni karar alınıncaya dek sürecek, hiçbir iş yerinde nargile servisi yapılamayacak.

Pakistan ve Afganistan'dan gelenlere karantina

Sri Lanka, Nepal, Hindistan, Güney Afrika, Bangladeş ve Brezilya'dan gelenler ile son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina uygulamasına 1 Temmuz tarihinde son verilecek.

Pakistan ve Afganistan'dan ülkemize gelen ya da son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina süresi 1 Temmuz tarihinden itibaren 10 güne indirilecek.

Yorumlar (0)