New York'taki Türkevi'ne saldıran Türk çıktı!

Türkevi'ne saldıran kişinin yakalanması için New York Polisi teyakkuza geçti. New York'taki binanın camlarını levyeyle kıran kişinin Türk olduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye'den ne zaman gittiğini belirledik." dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Levyeden parmak izi tespiti yapıldı, yakalanması an meselesi." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.05.2023, 09:37 Hakan Öksüz
New York'taki Türkevi'ne saldıran Türk çıktı!

New York'taki Türkevi, 22 Mayıs günü saat 03.14'te saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz bir şahıs, binanın alt katındaki camları levyeyle kırdıktan sonra kayıplara karıştı. Binanın çevresine güvenlik şeridi çeken New York Polisi, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı, Türkiye'de sert tepkilere yol açtı.

Yakalanması an meselesi

Ciner Medya ABD Temsilcisi Ali Çınar tarafından aktarılan bilgilere göre saldırgan Türk çıktı. Saldırganın yakalandığına dair resmi açıklama yapılmadı. ABD'deki polis ekiplerinin, saldırganı yakalamasının an meselesi olduğu kaydedildi. 

Soylu: "Türkiye'den ne zaman gittiğini belirledik"

Katıldığı televizyon programında dün bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kimliğini ve Türkiye'den ABD'ye ne zaman gittiğini belirledik. ABD'li yetkililere bunu ilettik." dedi.

Çavuşoğlu: "Parmak izi levyeden tespit edildi"

Türkevi'ne saldıran şahsın henüz yakalanmadığını kaydeden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yakalanması an meselesi, orada yoğun bir çalışma yürütülüyor. Levyeden parmak izi tespiti yapıldı. Bakanlık olarak konuyu yakından takip ediyoruz. ABD Büyükelçisi Jeff Flake ile de telefonda konuyu görüştük." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: "Camları kıran teröristi yakalayın"

Türkevi'ne saldıran şahsın yakalanması için ABD'ye çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Bu teröristi bulmalısınız. Türevi size emanettir, camlarını kıran teröristi yakalayın. Hemen hızlıca gereğini yerine getirmelisiniz." demişti.

Yorumlar (0)