Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Gereğini yapın

Erdoğan, "ABD'de, BM'nin (Birleşmiş Milletler) hemen karşısındaki Türkevi'ne saldırdılar, camlarını kırdılar. Acaba benzer bir durum ülkemizde olsa buna nasıl bakacaksınız? Şimdi biz de ABD'nin yetkililerine sesleniyoruz; Türkevi orada sizlere bir emanettir, Türkevi'nin camlarını levyeyle paramparça eden bu teröristi bulmanız lazım." dedi.

GÜNDEM 22.05.2023, 22:40 23.05.2023, 16:22
Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Gereğini yapın

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Büyük Rumeli Buluşması'nda konuştu.



"Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"14 Mayıs 2023 seçimlerindeki desteğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. 28 Mayıs 2023'te sandıktan çıkacak neticenin müjdesini veren şu sevginiz için hepinize teşekkür ediyorum.

Bugün bu salonda Rumeli türkülerinin, yürek tellerimizi titreten, narin, zarif, ince kanat çırpışlarını işitiyorum. Bugün bu salonda, Bosna'dan Bursa'ya, Üsküp'ten İstanbul'a değin uzanan harika bir sevgi selini, muhabbet deryasını gözlemliyorum.



"Kardeşlerimizin her daim yanında olduk"

Nerede bir soydaşımız, vatandaşımız varsa biz oradayız. Bu anlayışla Kafkasya'dan Rumeli'ye, herkese destek verdik, yanlarında olduk. Hiçbir kardeşimizi sahipsiz, çaresiz hissettirmedik. Bütün bu faaliyetlerimiz sayesinde 100 senelik hasretin akabinde Evlad-ı Fatihan'ın gönlünü tekrar kazandık, tekrar fethettik. Kara günlerinde, zor günlerinde kardeşlerimizin her daim yanında olduk. 'Barış Yolu' olarak isimlendirdiğimiz 'Belgrad-Saraybosna Otoyolu Projesi'ni bitirdiğimizde Balkanlar'a yepyeni bir soluk borusu daha açmış olacağız.



"Rumeli'ye, Balkanlar'a sevdalıyız"

Onlar zevahiri kurtarma adına yaptıkları toplantılar dışında Balkanlar ve Rumeli ile ilgili dişe dokunur herhangi iş yapmadılar. Ülkemizdeki muhalefetin Balkanlar ile ilgili en küçük bir adımını işittiniz mi? Yok. Böyle bir dertleri de yok. Dert bizim, biz Rumeli'ye, Balkanlar'a sevdalıyız, sevdalı.



"ABD'nin yetkililerine sesleniyoruz..."

ABD'de, BM'nin (Birleşmiş Milletler) hemen karşısındaki Türkevi'ne saldırdılar, camlarını kırdılar. Neden? Hani sizler demokrattınız? Türkevi'nin camlarını kırmak, saldırmak, sizlere ne kazandırır? Şimdi biz de bu salondan ABD'nin yetkililerine, güvenlik güçlerine şunu demeyecek miyiz? Haydi bakalım, hemen hızlı bir şekilde bu teröristi bulmanız gerekiyor, gerekeni de yapmanız gerekiyor. Acaba benzer bir durum ülkemizde olsa buna nasıl bakacaksınız? Şimdi biz de ABD'nin yetkililerine sesleniyoruz; Türkevi orada sizlere bir emanettir, Türkevi'nin camlarını levyeyle paramparça eden bu teröristi bulmanız lazım."

Yorumlar (0)