Türkevi'ne saldırı: ABD Dışişleri'nden açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, New York'ta yer alan Türkevi'ni hedef alan saldırıyı kınayarak, saldırının soruşturduğunu duyurdu.

DÜNYA 23.05.2023, 01:35
Türkevi'ne saldırı: ABD Dışişleri'nden açıklama

Günlük basın toplantısında konuşma yapan Matt Miller, Türkevi'ni hedef alan saldırıya dair bir suale verdiği cevapta, "New York'taki Türkevi'ni hedef alan vandalizm haberlerini gördük. Dışişleri Bakanlığının Diplomatik Güvenlik Hizmetleri tahkikat hususunda yerel kolluk makamları ile birlikte çalışma yürütüyor. Ülkemizde suç olan diplomatik misyonları hedef alan vandalizmi ve şiddeti kınıyoruz.” diye konuştu.

Sözcü hususa dair diğer sualleri ise New York Polis Departmanına yönlendirdi.

Türkevi'nde ülkemizin New York Başkonsolosluğu ve BM (Birleşmiş Milletler) Daimi Temsilciliği yer alıyor. BM binasının tam karşısında bulunan Türkevi'nin olduğu bölgede ABD dahil pek çok ülkenin temsilcilikleri ve başkonsoloslukları bulunuyor.
 

Türkiye ve BM'den tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD’den, saldırının faillerini hızla tespit etmesini ve diplomatik temsilciliklerimize gerekli tüm korumayı temin etmesini bekliyoruz." dedi.

BM, saldırıyı kınayarak New York'taki ilgili tüm makamların hadiseyi kapsamlı bir şekilde araştırmasını istedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkevi orada ABD'ye emanettir. Türkevi'nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız lazım. Haydi bakalım süratle, hemen bu teröriste bulmanız gerekiyor. Gereğini de yapmanız gerekiyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)