Mustafa Şentop Lozan iddialarına son noktayı koydu

Gündemde büyük bir yer kaplayan “Lozan Antlaşması'nda gizli madde var” iddialarına yanıt TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından geldi.

GÜNDEM 04.01.2023, 15:18 04.01.2023, 15:23
Mustafa Şentop Lozan iddialarına son noktayı koydu

2023 senesine girilmesi ile beraber sosyal medya üzerinden en çok konuşulan konulardan bir tanesi de Lozan Antlaşması oldu. 2023 senesi, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından 24 Temmuz 1923 senesinde İsviçre'de imzalanan Lozan Barış Antlaşması'nın 100'üncü senesine girilecek.

“Yerli kaynaklara erişilemiyor” iddiası

Türkiye’nin gündeminde 100’üncü senesine giren Lozan Antlaşması var. Birçok kişi tarafından anlaşma içerisinde gizli madde olup olmadığı tartışılıyor. Lozan sebebiyle Türkiye'de yerli kaynaklara erişilemediği iddiası insanlar arasında konuşulurken, bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor.

“Lüzumsuz bir tartışma”

Birçok kişinin merak ettiği konu hakkında açıklama TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından geldi.

“Lozan Antlaşması'nda gizli madde var” iddialarını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Parlamentolar üzerinden oylanan uluslararası anlaşmalarda gizli bir karar bulunamaz. Uluslararası bir sözleşmede gizli bir madde ne şekilde olabilir? Fazlasıyla lüzumsuz bir tartışma konusu. Gizli herhangi bir madde bulunmuyor." dedi.

Yorumlar (0)