MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, ilk çeyrekteki büyümeyi değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, bugün açıklanan yılın ilk çeyreğine dair yüzde 7,3'lük büyüme payını, milli ekonomiye ilişkin olan inançlarının haklılığını gözler önüne koyduğunu bildirdi.

GÜNDEM 31.05.2022, 16:51 01.06.2022, 10:17
MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, ilk çeyrekteki büyümeyi değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun bugün açıkladığı yılın ilk çeyreğine dair büyüme rakamları hakkında yazılı bir açıklama yapan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye’nin ekonomik büyüme kabiliyetine ve potansiyeline güveniyoruz"

Türkiye ekonomisinin 2021’de yüzde 11 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Asmalı, Türkiye’nin ekonomik büyüme kabiliyetine ve potansiyeline inanmaya devam ettiklerini vurguladı.

Asmalı, yaptığı yazılı açıklama ile şunları vurguladı: "Yılın ilk çeyreğine dair yüzde 7,3'lük büyüme oranı, bizim milli ekonomimize duyduğumuz güvenin haklılığını net bir şeklide ortaya koymaktadır. Türkiye, Avro Bölgesi'nin yüzde 5,1 oranında, Çin'in yüzde 4,8 5,1 oranında, Almanya'nın yüzde 3,8 5,1 oranında, ABD'nin ise 3,5 oranında büyüdüğü zaman diliminde 1. çeyreğe dair büyüme rakamları paylaşılan G20 ülkeleri içinde Suudi Arabistan ile İngiltere'nin hemen ardından 3. sırada yerini almış, pozitif ayrışmayı da sürdürmüştür. Böylelikle pandemi döneminin ardından sürecin tedarik zincirleri üzerinde yaşanan olumsuz etkilerinin devam etmesi ve bilhassa da enerji ile gıda fiyatları üzerinden küresel enflasyon tehlikesinin daha da gözler önüne serilmesinin yanında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra yaşayan bir şok daha küresel ekosistemin marazları, ülkemizin ekonomisinin güçlü bir şekilde büyüme performansını devam ettirmesine engel olamamıştır. Bu vesile ile MÜSİAD olarak bizler, Türkiye ekonomisinin 2022’de de mevcut düşünülen tahminlerin üstünde büyüyeceğine dair inancımızı yineliyoruz. Türk iş dünyası, geride bıraktığı 20 senenin kazanımlarından sağladığı gücü, geleceğe taşımaya devam edecek ve Türkiye başta enflasyon ile mücadele başta olmak kaydıyla bütün arızi şokları en hızlı şekilde geride bırakmayı da başaracaktır."

Yorumlar (0)