Dünyada kaç dolar milyoneri var?

Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi (CEBR) tarafından hazırlanan rapora göre küresel ölçekte yaşanan gelir eşitsizliği, 2022 yılında da hızlanarak artmaya devam edecek. İşte rapora ilişkin detaylar...

EKONOMİ 31.05.2022, 16:50 02.06.2022, 10:14 Hakan Öksüz
Dünyada kaç dolar milyoneri var?

Son yıllarda yapılan araştırmalar, gelir eşitsizliğinin küresel çapta arttığını gösteriyor. Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi (CEBR), gelir dağılımındaki adaletsizliğe ilişkin çarpıcı bir rapor hazırladı.

Rapor, dünya ekonomisi GSYH'sinin 2022 yılında 100 trilyon doları geçeceğini öngörüyor. Ekonomi küresel ölçekte büyüyor ancak gelir eşitsizliği de aynı ölçüde artıyor.

Afrika'daki durum içler acısı!

Rapor, ortalama bir kişinin geliriyle zenginlerin kazancı arasındaki makasın her geçen yıl açıldığını ortaya koyuyor. Dünyadaki bütün yetişkinlerin yüzde 55'inin varlığının, 10 bin dolardan az olduğunu aktaran rapor, özellikle Afrika'daki durumun bir hayli kötü olduğunu bildiriyor. 

Dünyadaki dolar milyoneri sayısı 56,1 milyon!

Rapora göre İsviçre'de yaşayan kişilerin yüzde 15'i milyoner. Dünyada toplam dolar milyoneri sayısının 56,1 milyon olduğunu ortaya koyan araştırma, "Dünya nüfusunun yüzde 1,1'i dolar milyoneri. Bu kişilerin, toplam gelirden elde ettiği pay ise yüzde 45,8 olarak ölçüldü." bilgisini aktarıyor.

Dolar milyarderleri, pandemi döneminde zenginleşti!

Oxfam adlı İngiltere merkezli yardım kuruluşuna göre son yıllarda özellikle enerji ve gıda sektöründeki dolar milyarderleri, hızlı şekilde zenginleşti. Çalışmaya göre ortaya çıkan her yeni dolar milyarderi, ortalama 1 milyon insanın fakirleşmesine neden oluyor. 

Yapılan araştırmalara göre zenginler ile fakirler arasındaki gelir adaletsizliği, 2022 yılında da artarak devam edecek.

Yorumlar (0)