Munzur Çayı'na düşen 3 genç aranıyor: 13. günde çalışmalardan detaylar

21 Nisan'da otomobil ile Munzur Çayı'na düşen üç genci arama çalışmaları devam ediyor. Bin 200 personelin yer aldığı ve gönüllü vatandaşların da destek verdiği çalışmaların 13. gününe girildi.

GÜNDEM 03.05.2023, 15:04 Hakan Öksüz
Munzur Çayı'na düşen 3 genç aranıyor: 13. günde çalışmalardan detaylar

Diyarbakır'dan yola çıkan ve Tunceli'ye gelen 3 arkadaş, 21 Nisan günü otomobilleriyle Ovacık ilçesindeki Munzur Çayı'na düştü. Mehmet Can Demiral (22), Azad Demiral (21) ile Baran Aslantaş'ın (22) arama çalışmaları, 13. gününde devam ediyor.

Çalışmalara bin 200 personel katılıyor

Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen arama çalışmalarına gönüllü vatandaşların yanı sıra çok sayıda belediye, itfaiye, sivil toplum kuruluşu, emniyet ve jandarma ekibi katılıyor. Çalışmalarda bin 200 personel görev yapıyor.

Gönüllü vatandaşlar da yardım ediyor

Çalışmaya katılan ekipler, Uzunçayır Baraj Gölü ile Munzur Çayı'nda arama faaliyetlerini yoğunlaştırmış durumda. Kıyı kesimlerde sondalama tekniği ile çalışmaya devam eden ekiplere bazı gönüllü vatandaşlar da yardım ediyor. 

35 kilometrelik bir alanda arama yapılıyor

Munzur Çayı'nın çevresindeki kaya oyukları ve ağaç kökleri dahil 35 kilometrelik bir alanda çalışmalar yürütülüyor. Emniyet ve jandarmanın görevlendirdiği dalgıçlar, su altı görüntüleme cihazı ile Munzur Çayı'nın tabanını tarıyor. İl Jandarma Komutanlığının sikorsky tipi bir helikopteri de arama çalışmalarında kullanılıyor.

Yorumlar (0)