Muğla'da orman işçilerinin üzerine yanan ağaç düştü

Muğla'ya bağlı Menteşe ilçesinde orman yangınıyla mücadele esnasında yaralanan 2 orman işçisi, hastanede tedavi altına alındı. Yaralı işçilerden biri askeri helikopterle hastaneye nakledildi.

GÜNDEM 09.08.2021, 00:10 10.08.2021, 09:09
Muğla'da orman işçilerinin üzerine yanan ağaç düştü

Şenyayla Mahallesi Kurtalan mevkisinde meydana gelen orman yangınlarını sürdürmeye çalışan orman işçileri Hakan Tutuş ve Selim Korkmaz'ın üzerine yanan ağaçlardan biri devrildi.

İhbar üzerine olay mahalline askeri helikopter sevk edildi. Yaralı orman işçilerine ilk müdahale burada yapıldı.

İşçilerden biri kayalık ve sarp bölgeden sedyeyle taşındığı askeri helikopterle, diğer işçi ise ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diğer yandan, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Milas, Seydikemer ve Yatağan ilçelerindeki orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale devam ediyor.

MSB'den açıklama

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Muğla'nın merkez Ardıçovası bölgesinde yanan bir ağacın üzerine düşmesi neticesinde yaralanan bir orman görevlisi, Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait arama-kurtarma helikopteri ile olay mahallinden alınarak, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi. Yangınla mücadelede fedakarca çaba sarf eden ve bu elim kazada yaralanan orman görevlimize acil şifalar diliyoruz."
 

Yorumlar (0)