ABD'den Türkiye'ye helikopter desteği

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ülkemizin orman yangınları ile mücadelesine 2 adet yangın söndürme helikopteri ile destek verileceğini açıkladı.

DÜNYA 09.08.2021, 00:44 10.08.2021, 09:09
ABD'den Türkiye'ye helikopter desteği

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, ülkemizin orman yangınları ile mücadelesine ABD’nin 2 adet CH-47 tipi yangın söndürme helikopterini ile destek vereceği duyuruldu.

"Türkiye bize yardım etmişti"

Büyükelçilik tarafından gerçekleştirilen paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı: 

“ABD’nin müttefiki ve NATO üyesi olan Türkiye, koronavirüsle mücadelenin başlarında yaptığımız yardım çağrısına, kişisel koruyucu ekipman sağlayarak cevap vermişti. Şimdi biz de Türkiye’nin talebine cevap vererek ve orman yangınlarını bastırma gayretlerine destek olarak bu jeste karşılık vermekten dolayı gurur duymaktayız. ABD (Amerika Birleşik Devletleri), Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine yardımcı olmak üzere 2 adet CH-47 tipi yangın söndürme helikopterini gönderme sürecini başlatmış durumdadır.

"Amerikan şefkatinin ve değerlerinin somut örneği"

ABD, orman yangınlarının oluşturduğu tahribatı çok iyi anlamaktadır. Türkiye’de insanların alevleri söndürmek maksadıyla ortaya koyduğu cesarete hayranlık duymaktayız. Bu gayretlere yaptığımız katkı, Amerikan şefkatinin ve değerlerinin yurt dışındaki somut bir örneğini ortaya koymaktadır. Türkiye ile ABD arasında uzun süredir devam eden dostluğun devamı kapsamında NATO müttefikimizin yanındayız.”

Yorumlar (0)