MSB: Suriye'nin kuzeyinde 14 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde yapılan bir operasyona ilişkin bilgi verdi. Bölgede saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen PKK/YPG'li 14 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

GÜNDEM 28.11.2022, 11:21 Hakan Öksüz
MSB: Suriye'nin kuzeyinde 14 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Irak'ın kuzey bölgelerini terörden arındırmak için başlattığı operasyonlara devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki terör yuvaları, Pençe-Kilit Hava Harekatı ile birlikte imha ediliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, operasyon bölgesindeki sınır hattında yer alan birlikleri denetliyor. Bölgede görevli birlik komutanları ile görüşen Bakan Akar, harekata ilişkin kamuoyunu bilgilendiriyor.

Saldırı hazırlığı içindeydiler

Öte yandan Suriye'nin kuzeyindeki terör varlığını sonlandırmak için de operasyonlar yapılıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölgede eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen PKK/YPG'li 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine yapılması planlanan saldırının engellendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)