Bakan Akar sınır hattında: 480 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kılıç Hava Harekatı bölgesinde görev yapan birlik komutanları ile video konferans toplantısı yaptı. Kaçmaya çalışan 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Akar, "Askerlerimizi şehit eden hainlerden bazıları da bunların arasındaydı. Harekatın ilk gününden bu yana 480 teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.

GÜNDEM 27.11.2022, 17:34 27.11.2022, 18:37 Hakan Öksüz
Bakan Akar sınır hattında: 480 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzey bölgelerindeki terör sığınaklarını Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile vuruyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın icra ettiği hava harekatı ile ilgili yoğun bir mesai harcıyor. Dün gece saatlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nde operasyonlara dair bilgiler alan Bakan Akar, bu sabah saatlerinde beraberindeki TSK komuta kademesi ile sınır hattına geçti.

Harekat bölgesindeki birlik komutanları ile görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yanı sıra kuvvet komutanları da Milli Savunma Bakanı Akar'a eşlik etti. 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nda denetimler gerçekleştiren Bakan Akar, daha sonra Harekat Merkezi'ne giderek Pençe Kilit Harekatı'nda görevli birlik komutanları ile video konferans toplantısı yaptı. TSK komuta kademesi de toplantıda yer aldı.

"Şehit olan kahraman arkadaşlarımız, saldırıları önledi"

Bakan Akar, birlik komutanları ile yaptığı toplantının ardından Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Harekatın ardından terör örgütü PKK'nın can havliyle sivil yerleşim birimlerine ve bölgede görevli askerlere saldırdığını hatırlatan Akar, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit olan kahraman arkadaşlarımız, hayatları pahasına daha büyük saldırıların gerçekleşmesini önledi." dedi.

"Kaçmaya çalışan teröristler etkisiz"

Pençe-Kilit Hava Harekatı için düğmeye basılmasının ardından teröristlerin bölgeden kaçmaya çalıştıklarını vurgulayan Akar, "Komandolarımız, kaçmaya çalışan 13 teröristi etkisiz hale getirdi. Askerlerimize saldıran teröristlerden bazıları da etkisiz hale getirilen bu hainlerin arasında yer alıyor. Harekatın ilk gününden bu yana 480 teröristi etkisiz hale getirdik. Mücadelemiz, son terörist etkisiz hale gelinceye kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)