MSB: Suriye'den atılan roketler Kilis'te boş araziye düştü

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden Kilis'e iki roket düştü.  

GÜNDEM 18.03.2021, 22:05 19.03.2021, 11:40 Hanife
MSB: Suriye'den atılan roketler Kilis'te boş araziye düştü

Son Dakika olarak geçilen bilgiye göre YPG/PKK'nın işgalindeki Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden geldiği değerlendirilen 2 roket,  eski Beşevler Mahallesi'ndeki boş alan ve bir mermer atölyesine düştü.

Roketlerin düşme sesinin yankılanmasının ardından bölgeye çok sayıda polis gönderildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Bomba imha ekibi çağrıldı

Roketler patlamazken, roketlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye bomba imha ekipleri çağrıldı. 

Bu sırada, bölgeye gelen Belediye Başkanı Servet Ramazan, Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Albay Soner Oruçoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut bölgede incelemelerde bulundu.


Yetkililer yaptıkları bilgilendirmede, roketlerin terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığı değerlendirmesinde bulundu.

MSB'den açıklama

Olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, roketlerin Suriye'den atıldığının belirlendiği ve roketlerin Kilis'te boş araziye düştüğü belirtildi.

Olayda yaralanan vatandaşın olamadığı belirtilen açıklamada, Rusya Federasyonu'na ateşin durdurulması için bildirimde bulunulduğu, belirlenen hedeflerin ateş altına alındığı ve Türk birliklerinin ikaz edildiği kaydedildi.
 

Yorumlar (0)