MSB: 63 rejim unsuru etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de 63 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 14.02.2020, 08:50 14.02.2020, 09:21
MSB: 63 rejim unsuru etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de farklı kaynaklardan edinilen bilgilere bilgilere göre, 63 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"İdlib bölgesinde çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre, 63 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir."

Rejim saldırısı sonucu 5 asker şehit olmuştu

İdlib'de 10 Şubat günü Beşşar Esed rejimine ait güçler tarafından yapılan yoğun topçu ateşi nedeniyle 5 asker şehit olurken, 5 asker yaralanmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır." ifadeleri kullanılmıştı. 

Erdoğan: Rejim güçlerini her yerde vuracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İdlib'deki askerî gücünün ciddi oranda tahkim edildiğini aktararak, "Artık kimsenin taşkınlığına, satılmışlığına göz yumacak değiliz. Karada rejim güçlerini belirlediğimiz sınırların ötesine kadar kovalayacağız. Bu süreçte gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde bugünden itibaren Soçi Mutabakatı sınırlarına bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum. Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde, kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum." açıklamasını yapmıştı.

Akar: İlave birlikler gönderiyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgede bulunan gözlem noktalarına ilişkin, "Ateşkesi sağlamak ve kalıcı kılmak için ilave birlikler gönderiyoruz, alanı kontrol edeceğiz. Radikaller dahil ateşkese uymayanlara karşı zor kullanılacak, her türlü tedbir alınacaktır. Takviye edilen gözlem noktalarımız sahadaki durumun gözlenmesinde önemli rol oynamaya devam edecek." demişti. 

Yorumlar (0)