ABD Huawei'ye 45 gün süre verdi

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, Çin'in teknoloji devi Huawei'nin Amerikalı şirketlerle iş yapabilmesini sağlayan geçici genel lisans için 45 gün ek süre verdiğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.02.2020, 10:49 14.02.2020, 10:52
ABD Huawei'ye 45 gün süre verdi

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çin'in teknoloji şirketi Huawei'ye yönelik ürün ihracat ve transfer gibi işlemleri içeren geçici lisans için 45 günlük yeni ek süre verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal güvenliğini tehlikeye attığı bahanesiyle Washington yönetimi tarafından yaptırım uygulanan Çin'in iletişim şirketi Huawei, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019 tarihinde 3 ay geçici lisans verilmiş, ardından verilen bu lisansın süresi 18 Kasım 2019 tarihinde 90 gün uzatılmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığıın aldığı yeni kararla Çinli teknoloji devi Huawei ve bağlı şirketlerinin Amerikalı şirketlerle iş yapabilmesi için 45 gün daha ek süre verildi.

Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, bugün, Çinli Huawei ve iki Amerikalı iştiraki hakkında ticari sırları ihlal etmeye yönelik iki yeni suçlamada bulunmuştu.

Çinli teknoloji devi Huawei'e, ticari sırları çalmak amacıyla şantaj yapma ve komplo kurma suçları yöneltilmişti.

Yorumlar (0)