Montrö bildirisini imzalayan emekli amirallerin onlarca senelik hapsi isteniyor 

Geçtiğimiz aylarda Montrö bildirisi yayınlayan ve onlarca kişinin imza attığı bildirideki bazı isimler için iddianame hazırlandı. Bildiride imzası bulunan emekli amiraller hakkında 12’şer sene hapis cezası istendi. 

GÜNDEM 06.12.2021, 17:02
Montrö bildirisini imzalayan emekli amirallerin onlarca senelik hapsi isteniyor 

Nisan ayında bir gece yarısı Montrö bildirisini yayınlayan 103 emekli amiral hakkındaki iddianame tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Amiraller Bildirisi” ismiyle yürütülen soruşturma Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 



12’şer sene hapis isteniyor 

İddianamede, bildiriye imza atan 103 emekli amiral hakkında, “5237 Türk Ceza Kanunu’nun 316/1. Maddesi” uyarınca, “devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma sağlamak” suçundan hapis cezası talep edildi. Her bir emekli amiralin 12’şer sene hapsi istendi. 

Bazı şüpheli askerlerin de konuyla ilgili yazışmaları ve konuşmaları rapor olarak iddianameye eklendi. 



Bildiri, bir gece yarısı imzalanmıştı 

Emekli 103 amiral, 4 Nisan 2021 gece yarısında Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni işaret eden “Montrö” bildirisini imzalayarak yayınlamıştı. Kanal İstanbul ve uluslararası antlaşmalar hakkında olan bildiri sonrasında 103 asker hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Yorumlar (0)