Montrö soruşturmasında 2. dalga: 7 emekli amiral ifadeye çağırıldı 

Montrö Bildirisini bir gece vakti yayınlayan 104 amiral hakkında soruşturmalar devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Ankara'da konaklayan 7 amiralin evinde arama yapan ekipler, aramanın ardından amiralleri ifade vermeye çağırdı. 

GÜNDEM 16.04.2021, 10:12 17.04.2021, 16:52
Montrö soruşturmasında 2. dalga: 7 emekli amiral ifadeye çağırıldı 

104 emekli amiralin bir gece “Montrö Bildirisi” adı altında yayınladıkları yazı hakkındaki soruşturmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında son olarak bugün, Ankara’da konaklayan emekli amirallerin evinde arama yapıldı. 

Terörle mücadele şube ekipleri tarafından yapılan aramalar kapsamında eski Deniz Harp Akademisi Komutan Metin Açımuz ve eski Sahil Güvenlik Komutanı Alper Tezeren’in de evine giden ekipler, sonrasında bu Ankara'da konaklayan "Montrö sahiplerinin" ifade vermek üzere emniyete müracaat etmesini istediler.

Dijital materyaller ele geçirildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen arama izni doğrultusunda evlerde yapılan aramalar sırasında farklı türde dijital materyaller ele geçirildi. 

General ve amirallerin bugün gün içerisinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade vermesi bekleniyor.



Amirallerin İstanbul'daki yerleşim yerleri de arandı

Ankara'daki evlerde yapılan aramalar ile eş zamanlı olarak İstanbul'da oturan amirallerin konutlarında da kısa çağlı bir operasyon vardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen arama izni ile evlere giren İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, evlerdeki dijital materyallere el koydu. Evlerinde arama yapılan amirallerin, en kısa sürede emniyet müdürlüğüne müracaat ederek ifade vermeleri istendi.

Muğla ve Antalya'da da "amiral operasyonu" vardı

Muğla ve Antalya'da ikamet eden amiraller hakkında da bu bölgelerin cumhuriyet başsavcıları tarafından ev arama izni çıkarıldı. Aranılan evlerdeki kişisel dijital materyallere el konulurkan amirallerin en kısa sürede emniyete giderek ifade vermeleri istendi.



Emekli amirallerin soruşturması hakkında yeni bulgular ele geçirildi

Bugün sabah saatlerinde Muğla, Antalya, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen “emekli amiral operasyonu” kapsamında 6 eski amiral ve 1 eski generalin konutlarında aramalar yapılmış ve belirtilen kişilerin dijital materyallerine el konulmuştu.

Gelen son dakika haberine göre ise ifadeye çağırılan bu 7 eski amiralin  “Montrö Bildirisi’nin hazırlanması ve yayınlanmasına yardım ve yataklık etmek” suçu sebebiyle operasyon kapsamında olduğu öğrenildi. 

Ali Yüksel Önel, Nurhan Kahyaoğlu, Alper Çetin Tezeren, Işık Biren, İlker Güven, Osman Metin Açımuz ve Namık Kemal Çalışkan’ın, 22 Nisan Perşembe günü Ankara Emniyet Müdürlüğüne ifade vermek amacıyla müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. 

Yorumlar (0)