Yurdun genelinde sonbahar yağmurları hakim olacak 

Bugün, yurt genelinde sonbahar yağmurları hakim olacak. Sağanak yağış şeklinde yağacak yağmurların zaman zaman ulaşımı aksatması bekleniyor. 

YAŞAM 16.04.2021, 10:29 16.04.2021, 15:54
Yurdun genelinde sonbahar yağmurları hakim olacak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre bugün yurt genelinde sonbahar yağmurları etkili olacak.

Sağanak yağış şeklinde olacak yağmurlar özellikle Orta ve Batı Karadeniz, Ege kıyıları, Marmara’nın ve İç Anadolu’nun tümünde hakim olacak.



İlkbahar mevsimi başlamıştı ama sonbahara dönüldü

Ülke genelindeki tüm illerde ilkbaharın belirtileri görülmeye başlanmış hatta geçtiğimiz günlerde ilkbaharın habercisi leylekler, Ankara’ya kanat çırpmıştı. Fakat bugün, tekrar sonbahara dönüş yapılıyor.

Ege kıyıları ve yurdun kuzey kısımlarında yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen sağanak yağışa parçalı bulutlu gökyüzü eşlik edecek.



Ülkenin güneyi güneşli havaya teslim

Ülkenin kuzeyi, özellikle de Bolu, İstanbul, Sakarya, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Zonguldak, Samsun, Sinop, Kars, Ardahan gibi iller sağanak yağışa teslim olurken ülkenin güneyinde ise ilkbahar mevsimi yaşanmaya devam edecek.

Güney kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken kuzeyde 4 dereceye kadar düşüş gözlemlenecek. Zaman zaman görülecek rüzgarın şiddeti ise az ve orta olarak kayıtlara geçecek.

Yorumlar (0)