Memur maaşlarına yapılacak zam oranı açıklandı!

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 – 35 düzeyinde değişkenlik gösteren enflasyon farklar ıve kümülatif enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

EKONOMİ 06.12.2021, 17:30
Memur maaşlarına yapılacak zam oranı açıklandı!

4 milyonun üzerinde memur ve 2 milyonun üzerinde memur emeklisinin 2022 ve 2023 senelerindeki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlileri için önemli gelişmeler yaşandı.

Memur ile memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ve 35 oranında değişkenlik gösteren kümülatif artış oranlarıyla enflasyon farklarından oluşan zamlar yapıldı.

3600 ek gösterge sözleşme maddesi oldu

3600 Ek Gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılıp toplu sözleşme maddesi oldu.

“Yüzde 30-35 arasında değişen enflasyon farklarından değişen zam yapıldı”

Konuya dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamada şunlar söylendi:

“Memur ve memur emeklilerinin maaşları için yüzde 30 – 35 arasında değişkenlik gösteren kümülatif artış oranlarıyla enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi oldu.

Kurda meydana gelen hareketlilik vurgusu

Son zamanlarda görülen hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı toplu sözleşmenin ilgili maddeleri uyarınca bir güncelleme yapılması gereği ortaya çıkmıştır. Fakat bu düzenlemeleri yaşama geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilebilir bir konu değildir.

“Sosyal koruma çalışmasını kapsamlı bir şekle getireceğiz”

Bu sebeple sendikalarımız ve yetkili konfederasyonlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek maksadıyla toplu sözleşmede bulunan enflasyon farkını da dikkate alıp bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı bir hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.

“Yalnızca doktorları değil, tüm sağlıkçıları gözetiyoruz”

Bu çalışma, yalnızca doktorları değil, bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayarak bütün kamu personelini kapsayacak şekilde enflasyon farkının üstünde bir sosyal refah düzenlemesi olarak gerçekleştirilecektir.

“Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözünün arkasında durarak, ekonomide meydana gelen dalgalanmaların kamu çalışanlarının üstündeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi yakın zamanda tamamlamak maksadıyla çalışmalarımız sürmektedir.”

Yorumlar (0)