Aziz Sancar: “Şuşa’da şükür namazımı kıldım, ölürsem gözüm arkada kalmayacak” 

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a ziyarette bulundu. Ermenistan’a karşı mücadele verilen toprakları yakından görme fırsatı bulan Sancar, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Karabağ Zaferi’nin Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türklerin en büyük zaferi olduğunu dile getirdi. 

GÜNDEM 06.12.2021, 17:43
Aziz Sancar: “Şuşa’da şükür namazımı kıldım, ölürsem gözüm arkada kalmayacak” 

Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (UNEC) tarafından düzenlenen Ekonomi Forumu’na katıldı. Forum’daki söyleşilerin ardından Azerbaycan’ın Ermenistan’dan kurtarılan toprakları başta olmak üzere çeşitli şehirleri ziyaret eden Sancar, ilgi çekici açıklamalarda bulundu. 



“Şuşa’da şükür namazı sözü verdim” 

Aziz Sancar: “Karabağ zaferi, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türk dünyasının en büyük zaferidir. Bu zaferin gerçekleştirildiği toprakları görmek istedim. Azerbaycan’a geldiğim gibi Fuzuli ve Şuşa’yı ziyaret ettim. Şuşa kurtulursa, bu güzel şehirde iki rekat şükür namazı kılma sözüm vardı. Şuşa’da namazımı kıldıktan sonra ölürsem gözüm arkada kalmaz demiştim. Çok şükür bu sözümü yerine getirdim.” 



“Savaşta kazanılanı barışta kaybetmeyin” 

Aziz Sancar: “Osmanlı İmparatorluğu’nun gerileme döneminde yaşadığı en büyük sorun, savaş meydanında kazandığını barış masasında kaybetmekti. Siz bunları yapmayın. Bunu göz önünde bulundurun. Teknoloji ve bilimde kuvvetli olun. Türkiye, Azerbaycan ve diğer Türk devletleri bu iki alanda birlik olursa ve daima ileriye yürürse ne savaşta ne de barışta kayıp yaşanır.” 



“Tam bağımsızlık, bilime yatırım yapmakla mümkündür” 

Aziz Sancar: “Özellikle son 5 senedir Türk ülkelerini ziyaret ediyorum. Ziyaretlerim sırasında yöneticilere, bilime yatırım yapmaları gerektiğini aktarıyorum. Tam bağımsızlık için bilime yatırım yapmak şarttır. Hakkımızı ve bağımsızlığımızı ancak bu şekilde koruyabiliriz. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Türk milliyetçiliğinin bir yönü de bilimde öncü ve kuvvetli olmasıdır. İnsan gücümüz de var kaynaklarımız da var büyük potansiyelimiz de var. Yeter ki tüm bunları bilim için kullanabilelim.” 

Yorumlar (0)