MİT'ten yurt dışı operasyonu: PKK/KCK mensubu Türkiye'ye getirildi

PKK/KCK terör örgütü üyesi İsa Özer, MİT'in yurt dışında düzenlediği başarılı operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirildi.

GÜNDEM 11.09.2020, 00:45
MİT'ten yurt dışı operasyonu: PKK/KCK mensubu Türkiye'ye getirildi

Ukrayna'da bulunan PKK/KCK üyesi İsa Özer, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yurt dışı operasyonu ile Türkiye'ye getirildi.

Hakkında yakalama kararı olan ve Türkiye'den kaçan İsa Özer'in bir zamandır Odesa'da olduğu belirlendi.

Ukrayna'dan terör faaliyetlerini sürdürdüğü tespit edilen Özer, MİT'in özel yöntemleriyle birlikte Türkiye'ye getirilip adalete teslim edildi.

Özer'in silahlı terör örgütüne üye olmak, suçu ve suçluyu övmek, resmi belgede sahtecilik ve terör örgütü propagandası yapmak gibi suçlardan hakkında açılmış pek çok davası var.

PKK/KCK terör örgütüne 1996 senesinde katılan İsa Özer'in Romanya'da bir PKK yanlısı dernek üyeliği olduğu, Türk vatandaşlarından zorla haraç topladığı gerekçesiyle tutuklanıp bir süre sonra sınır dışı edildiği kaydedildi.

Türkiye'den yasa dışı yollarla kaçmıştı

Özer'in 2012 tarihinde PKK/KCK yapılanmasına yönelik düzenlenen bir operasyonda tutuklandığı, tahliye olmasının ardından 2014 senesinde sözde "PKK /KCK Doğubayazıt Kent Meclisi'nde yürütme kurulu üyesi" olarak görevini yaptığı anlaşıldı.

Hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından Özer, yasa dışı yollarla Türkiye'den çıkış yapmıştı.

Yorumlar (0)