MİT, Sabri Dal'ı yakaladı!

INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan ve birçok saldırının faili olan terörist Sabri Dal, Millî İstihbarat Teşkilatı ile Emniyet Teşkilatı'nın ortak operasyonunda Şırnak'ta yakalandı.

GÜNDEM 19.06.2020, 12:03 19.06.2020, 15:58
MİT, Sabri Dal'ı yakaladı!

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik iş birliği ile düzenlenen çalışma çerçevesinde INTERPOL'ün kırmızı bülten ile aradığı bölücü terör örgütü PKK üyesi ve birçok saldırının faili Sabri Dal, Şırnak ilinin Silopi ilçesinde, yurtdışına kaçma hazırlığı yaptığı sırada yapılan operasyon ile yakalandı. Sabri Dal'ın yakalandığı operasyonun tam olarak saat 23.35'te başladığı belirtildi.

Korucu ile belediye başkanının katili

Şırnak Valiliği, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi Sabri Dal'ın, 2013 yılında güvenlik korucusu Mehmet Sait Coşkun'u Cizre ilçesinde şehit ettiği, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi eski Belediye Başkanı Salih Tekinalp ile oğlu Sait Tekinalp'in de öldürülmesi olayının faili olduğunu bildirdi.

Mahkeme dosyalarındaki suçlar

Sabri Dal hakkında çeşitli mahkemelerce tespit edilmiş suçlar da bulunuyor. İşte bazıları...

Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi: Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle 1 kişiyi öldürme.

Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesi: Silahlı terör örgütüne üye olma. 

Cizre Sulh Ceza Mahkemesi: (Karar No: 2017/1353) Resmî belgede sahtecilik.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi: Kasten adam öldürme.

INTERPOL: Kırmızı bülten ile aranma.

Yorumlar (0)