MİT, 2020 faaliyet raporunu yayınladı

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, rapora ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 02.03.2021, 12:46 02.03.2021, 13:45
MİT, 2020 faaliyet raporunu yayınladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde teşkilatın her geçen gün daha güçlü, etkin ve saygın bir yapıya dönüştüğüne dikkat çeken Hakan Fidan, bir önceki yılın değerlendirmesini yaptı.

“Başarılı çalışmalar yürüttük”

Koronavirüs salgınına rağmen yurt içi ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza atıldığını ifade eden Fidan, devletin milli çıkarları doğrultusunda her türlü tehlikeyi bertaraf etme adına hareket ettiklerini söyledi.

Dünya ülekelerinin her anlamda yeni bir sürece girdiğine işaret eden Fidan, “Teşkilatımız, özellikle koronavirüs salgınına rağmen 2020 yılında kendini farklı şekillerde üreten tehditlere karşı devletimizin millî çıkarları doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza attı." dedi.

“Casusluk faaliyetlerini deşifre ettik”

MİT’in terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşıdığını kaydeden Fidan, teşkilatın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerde etkin görevler üstlendiğini belirtti. Fidan,"Teşkilatımız kanunlarımızın verdiği yetki ve sorumluluk dahilinde  ülkemizin milli çıkarları doğrultusunda aktif görevler üstlendi. Dış istihbarat alanında etkinliğini artırarak, terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşıdı. Ülkemizi hedef alan casusluk faaliyetleri deşifre edildi” diye konuştu..

“Başarımız beklentileri artırdı”

Teşkilatın gösterdiği başarıların devletin ve milletin beklentilerini artırdığını kaydeden Fidan, teşkilat olarak oyun değiştiren stratejiler geliştirerek yeniliklere uyum sağladıklarını söyledi. Fidan, “Devletimizin en köklü kuruluşlarından biri olan teşkilatımız, tarihin her döneminde ülkemizin bağımsızlığının ve gücünün önde gelen muhafızlarından biri oldu” dedi.

“Şehitlik mertebesine ulaşmaya hazır gizli kahramanlarız”

Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarını, “Şehitlik mertebesine ulaşmaya hazır gizli kahramanlarız” sözleriyle özetleyen Fidan, “Teşkilatımız, devletimizin verdiği görevlerde tereddütte yer vermeden vatana hizmet etmeye devam edecektir. Görevleri sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, fedakârca her türlü vazifeyi yerine getiren tüm kader arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

2 milyar 449 milyon TL'lik harcama yapıldı

Açaıklanan raporda, Başkanlığın harcama bilgilerine de kısaca yer verilerek 2 milyar 449 miyon TL harcama yapıldığı kaydedildi.
 

Yorumlar (0)