Milyonerin teklifine hayır diyemedi, kendi vasiyetini çiğnedi

Antalya çok ilginç bir araba satışına sahne oldu. 1994 model Doğan marka aracına yıllardır gözü gibi bakan, özel garajında yıllarca saklayan, hatta öldüğünde bile satılmayacağını vasiyet eden Abdullah Şimşek, aracını almak isteyen şans oyunu talihlisinin ısrarını kırmak için 130 bin TL. gibi astronomik bir rakam söyledi. Ancak alıcı “tamam” deyince sözünden dönemediği için sattı.

GÜNDEM 07.10.2021, 14:34 08.10.2021, 12:32
Milyonerin teklifine hayır diyemedi, kendi vasiyetini çiğnedi

 Antalya’da fabrikadan çıktığı halde satın aldığı 1994 model 2 Doğan SLX marka aracına gözü gibi bakan, o tarihten bu yana kullanmaya bile kıyamayan, hatta muayenesini yaptırmak için bile özel çekici tutan araba tutkunu Abdullah Şimşek, çocuklarına da kendisi ölse dahi bu araçların satılmayacağına dair vasiyet verdi.

Ancak şans oyunu talihlisi olan Murat Tokmak arabalardan birini satın almak istedi. Çocuklarına aracın satılmamasını vasiyet eden Abdullah Şimşek ise yüksek bir rakam vererek alıcıyı vazgeçirmeye çalıştı. Ancak Şimşek, “Alamaz diye o fiyatı söyledim. ‘Tamam’ deyince de sözümden dönemedim” dedi.

“Satmamakta çok kararlıydı”

 Konya Aşağıkaraman Mahallesi’nde oto yıkamacılık yaparak hayatını kazanan 2 çocuk babası Abdullah Şimşek, herşeyiyle orijinal iki Doğan SLX marka otomobili satın aldı. Biri turkuaz, diğer bordo renkte olan araçlarını hiç kullanmayan Şimşek, otomobilleri özel garajında tuttu. Ayakkabılarını bile çıkarmadan binmediği araçlarının her gün tozunu alan, hatta muayeneye bile çekiciyle gönderdiği araçlardan birini söz verdiği için sattı.  

Şimşek, bu araçları aldığı günden itibaren araçlara binilmemesi ve öldükten sonra da satılmamasını çocuklarına vasiyet ettiğini belirterek “eğer öyle bir şey yaparlarsa mezarıma dahi gelmesinler” dediğini de anlattı.

Pazarlık 3 ay sürdü

Şans oyunu talihlisi Murat Tokmak ise araçları görmek için Abdullah Şimşek'i ziyaret etti. Araçları görür görmez araçları almak istediğini iletti. 3 ay boyunca süren tatlı çekişmede, kazanan taraf Tokmak oldu. Şimşek aracına normal değerinin çok üstünde 130 bin lira değer biçti. Tokmak fiyatı hemen kabul edince parayı masaya koyarak aracı çekiciye yükleyerek notere gitti.

Abdullah Şimşek asla satmayacağını söylediği otomobillerinden birini söz verdiği için satmak zorunda kaldığını belirterek, “En son çay içmeye gittim. Baş başa kaldık. Bordo arabayı istediğini söyledi. Alamaz diye bu fiyatı söyledim ama ‘tamam araba benim' deyince, sözümden dönemedim” diye konuştu.

“Diğer arabayı da almak istiyor”

Satın aldığı otomobili satmayı düşünmediğini ifade eden Tokmak, “Bu arabayla ilgili çok güzel projelerim var. Kırmadı bizi, çok teşekkür ediyorum. Turkuazı da almayı düşünüyorum” dedi.

Yorumlar (0)