Millî Elektrikli Tren'in testleri başladı

Millî Elektrikli Tren Seti'nin fabrika testlerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Sakarya'da başlandı.

GÜNDEM 29.06.2020, 13:06
Millî Elektrikli Tren'in testleri başladı

Yerli ve millî kaynaklarla tasarlanan ve üretimi yapılan Millî Elektrikli Tren Seti'nin fabrika testlerine Sakarya'da başlandı. 

TÜVASAŞ'ın (Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi) Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki fabrikasında gerçekleştirilen Millî Elektrikli Tren Seti'nin Fabrika Testleri Törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Konuşmaların ardından yerli ve millî kaynaklarla tasarlanarak üretilen Milli Elektrikli Tren Seti'nin fabrika testlerine geçildi.

Yolcu güvenliği ve konforun ön planda tutulduğu Millî Elektrikli Tren'in fabrika testlerinin tamamlanmasının ardından Ağustos ayı sonu gibi yol testlerine başlanacak.

176 kilometre tasarım hızı bulunan Millî Elektrikli Tren maksimum 160 kilometre hıza ulaşabiliyor.

İlk test sürüşünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Millî Elektrikli Tren'de seyir emniyeti ön planda tutulurken, tren 5 araçlık bir setten oluşuyor.

Koltuk kapasitesi 324 olan Millî Elektrikli Tren'de engelli yolcular için özel koltuklar da yer alıyor.

İşletme sırasında oluşabilecek aşırı yük, darbe ve kazalara mukavemet gösterebilecek şekilde tasarlanan Millî Elektrikli Tren'in gövdesinde alüminyum ekstürizyon profiller kullanıldı.

Yorumlar (0)