Midilli'ye 2 günde 500'den fazla göçmen

Midilli Adası'na son 48 saatte 500'ü aşkın düzensiz göçmenin ayak bastığı kaydedildi.

GÜNDEM 12.12.2019, 19:13
Midilli'ye 2 günde 500'den fazla göçmen

Yunanistan'da yeni göçmen kanunu kapsamında, adalardaki yoğunluğu azaltmak üzere düzensiz göçmenlerin ülkenin çeşitli şehirlerindeki kamplara taşınması sürerken, Avrupa'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin kötü hava koşullarına rağmen başta Midilli Adası olmak üzere Ege adalarına geçişlerinde artış kaydediliyor.

Yunan basınındaki haberlere göre, son 48 saatte Midilli Adası'na 525, Sakız'a 40 ve Sisam Adası'na 52 düzensiz göçmenin çıktığı belirtildi.

Son verilere göre de Midilli'deki 3 bin kapasiteli Moria Kampı'nda 17 bin 621 düzensiz göçmen kalıyor.

Kamplar taşıyor

Kamptaki aşırı yoğunluk nedeniyle kampın dışındaki toprak arazide yazlık çadırlarda yaşam mücadelesi veren göçmenlerin yaşadıkları problemler gündemden düşmüyor.

Yunan hükûmeti, 2019 sonuna kadar Ege adalarında kalan yaklaşık 20 bin düzensiz göçmeni ana karaya taşımayı planladığının mesajını vermişti.

Ayrıca, Midilli'de yeni kamp kurulmasına tepki gösteren Kalloni bölgesi sakinleri dün Kalloni Meydanı'nda bir gösteri organize etmişti.

İtfaiyeciler Birliği, Polis Memurları Birliği ve yerel yönetim çalışanlarının da katılımıyla hükûmetin göç politikalarının protesto edildiği gösteri nedeniyle dükkanlar kepenk indirirken bazı yollar da sembolik olarak trafiğe kapatılmıştı.

Yorumlar (0)