Miçotakis, Türkiye’yi Romanya’ya şikayet etti

Romanya Başbakanı Nicolae Ionel Tsuka ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçoktakis, bir kez daha Türkiye’yi hedef aldı. 

GÜNDEM 08.07.2022, 12:58 08.07.2022, 13:01
Miçotakis, Türkiye’yi Romanya’ya şikayet etti

Romanya Başbakanı Tsuka ile gerçekleştirdiği görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır ithamlarda bulunan Miçoktakis, Türkiye’yi Ege ve Doğu Akdeniz’de provokatif eylemlerde bulunmakla suçladı. Türkiye’yi Rumen mevkidaşına şikâyet eden Miçoktakis, Yunanistan’ın egemenlik haklarının ihlal edildiğini savundu. 

“Ülkemizin egemenlik hakları ihlal ediliyor”

Konuşmanın uzun bir bölümünü Türkiye’ye ayıran Miçotakis, “Hükümetimiz ve Yunan halkı, uluslararası hukuk kapsamında her türlü hoşgörülü diyaloğu büyük bir memnuniyetle karşılamaktadır. Ancak bugün baktığımızda ülkemizin egemenlik hakları ihlal ediliyor. Bu kapsamda ülkemizin haklarını ve çıkarlarını savunmaktan asla geri durmayacağız” şeklinde konuştu. 

Dendias da Türkiye’yi şikayet etti

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Türkiye aleyhine açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory Meeks ve beraberindeki parlamento üyeleriyle görüşen Dendias, Türkiye’nin bölgede saldırgan bir tutum içerinde olduğunu iddia etti. Dendias’ın görüşmelerini okuyucuları ile paylaşan Yunan Kathimerini gazetesi, “Dendias, Amerikan yetkililere Türkiye ile yaşanan gerilimi detaylı bir şekilde anlattı. Yunanistan’ın egemenlik haklarının ihlal edildiğini dile getirdi” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)