Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Shinzo Abe mesajı: Kınıyorum 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’daki bir mitingde suikasta uğrayarak hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe için bir mesaj yayımladı. 

GÜNDEM 08.07.2022, 13:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Shinzo Abe mesajı: Kınıyorum 

Japonya’daki mitingde halka seslenirken pompalı silahla vurularak hayatını kaybeden Shinzo Abe için bir basın açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kabul edilemez saldırıyı düzenleyenleri kınıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Büyük bir üzüntü ile öğrendim”

Yayımladığı mesajda Shinzo Abe’den ‘değerli dostum’ olarak bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli dostum, eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin bir miting esnasındaki silahlı saldırı sebebiyle yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bu kabul edilemez saldırıyı düzenleyenleri kınıyorum” dedi. 

“Japon hükümetinin ve kardeş Japon halkının başı sağ olsun”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Japon halkı için bir başsağlığı mesajı paylaştı. Türkiye ve Japonya’nın iki dost ülke olduğunu vurgulayan Çelik, “Kardeş ülke Japonya’nın Türkiye dostu eski başbakanlarından Sayın Shinzo Abe’nin silahlı saldırı sebebiyle hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile duyduk. Japonya’daki bu silahlı saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Japon hükümetinin ve kardeş Japon halkının başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan da açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı’ndan da suikast ile ilgili bir kınama mesajı paylaşılarak, “Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin maruz kaldığı menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilere büyük katkı sunan Sayın Abe’nin ailesine ve kardeş Japon halkına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz” denildi. 

Yorumlar (0)