Yunanistan’dan Ege adasında provokatif tatbikat 

Yunan Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’ye de oldukça yakın olan Sisam Adası’nda askeri tatbikat düzenledi. 

GÜNDEM 06.07.2022, 12:29 06.07.2022, 17:34
Yunanistan’dan Ege adasında provokatif tatbikat 

Ege adalarını uzun süredir hukuksuz bir şekilde silahlandıran Yunan hükümeti, Sisam Adası’nda provokatif bir eyleme daha imza attı. Kuşadası’na yalnızca 22 kilometre mesafedeki Sisam Adası’na askerlerini çıkaran Yunanistan, geniş çaplı bir tatbikat düzenleyerek bölgedeki gerginliği daha da artırdı.

Sisam Adası’nda askeri tatbikat düzenlendiler

Sisam Adası’nda gerçekleştirilen askeri tatbikata zırhlı araçlar da katıldı. Ada genelinde belirlenen hedefleri imha eden askerler, çeşitli görevleri de belirlenen süre içerisinde yerine getirmeye çalıştı. Gerçekleştirilen tatbikatı okuyucuları ile paylaşan Yunan basını, “Türk tarafından adaların silahlandırılmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ederken, Sisam Adası’nda geniş çaplı bir askeri tatbikat gerçekleştirildi” ifadelerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina’yı uyarmıştı

Kısa süre önce Yunanistan’ın Ege adalarındaki faaliyetlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis hükümetine uyarılarda bulunarak, “Türkiye, Ege’deki haklarından asla geri adım atmayacaktır. Ege adalarının hukuksuz bir şekilde silahlandırılması, uluslararası mutabakatlara aykırıdır. Türkiye bu anlaşmalar kapsamında gerekli adımları atmaktan asla geri durmayacaktır” şeklinde konuşmuştu. 



Yorumlar (0)