Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin sürmesi durumunda AB'nin elindeki tüm araçları kullanma taahhüdünde bulunduğunu ileri süren Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Türkiye'yi tehdit etti.

GÜNDEM 15.10.2020, 08:07 15.10.2020, 16:12
Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit!

Atina'ya resmî ziyaret gerçekleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ı ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, yine Doğu Akdeniz meselesi üzerinden Türkiye'ye yüklendi.

"Yakın zamanda AB zirvesinde, Türkiye'ye iki seçenek arasından birini tercih yapma mesajı verildi" diyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, birinci seçeneği "AB ile ilişkileri yeniden başlatma", ikinci seçeneği ise "agresif tavrını sürdürmesi durumunda sonucuna katlanma" olarak açıkladı.

Son zamanlardaki tutumuna bakılırsa Türkiye'nin ikinci yolu tercih ettiğini savunan Yunan Başbakan Miçotakis, Türkiye'nin, Avrupa Konseyi çıkarımları ile ilgili 21. maddeye göre uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve tek taraflı faaliyetlere ve provokasyonlarına devam ettiğini, AB'nin ise elindeki tüm seçenekleri ve araçları Türkiye'ye karşı kullanılacağının anlaşıldığını ileri sürdü.

Başbakan Miçotakis, gelişmeleri titizlikle takip edeceklerini ve en geç aralık ayında AB olarak kararlarını vereceklerini iddia etti.

Zor günler yaşandığını ve Alman Dışişleri Bakanı Maas'la zor şartlarda bir araya geldiklerini belirten Miçotakis, bilhassa Avrupa Konseyi'nin çıkarımları ışığında son yaşananlardan hiç kimsenin memnun olmadığını düşündüğünü dile getirdi.

"Brüksel'de mutabık kalınan maddelerin anlaşılır olduğu herkes tarafından hatırlanmalı" diyen Miçotakis, "Kısa süre önce alınan kararda, Türkiye'nin iyi niyetle diyaloğa başlaması, AB'nin çıkarlarına aykırı ve uluslararası hukuk ile AB ülkelerinin egemenlik haklarını ihlal eden faaliyetlerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınılmasının şart olduğu vurgulanmıştı. Bunlar, Atina ile Ankara arasındaki ilişkilerin iyileşmesi için ön koşullardır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)