MHP'li Yalçın'ı kahreden olayda 3 gözaltı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın oğlu Turan İlteber Yalçın (33) ile arkadaşı Arif Fidanboy, Ankara Kalesi'nin surlarından kayalıklara düştü. Yalçın, olay yerinde yaşamını yitirirken, arkadaşı Fidanboy ise ağır yaralandı. Olaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 17.10.2019, 15:23 17.10.2019, 15:30
MHP'li Yalçın'ı kahreden olayda 3 gözaltı!

Olay, gece saatlerinde Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Ankara Kalesi'nde meydana geldi. İddialara göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın oğlu Turan İlteber Yalçın, 2'si kadın 3 arkadaşı ile birlikte Ankara Kalesi'nin eteklerinde kuş besleyen arkadaşı Arif Fidanboy'u ziyaret etmeye gitti. Burada bir süre sohbet eden grup, şehir manzarasını izlemek amacıyla kalenin surlarına çıktı. 

70 metre yükseklikten düştüler

Turan İlteber Yalçın ve Arif Fidanboy, burada henüz belirlenemeyen bir sebeple dengelerini kaybetti ve yaklaşık 70 metre yükseklikten aşağıdaki kayalıklara düştü. Olay yerine ihbar üzerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri gönderildi. 

Semih Yalçın'ın oğlu Turan İlteber Yalçın'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Ağır yaralanan Fidanboy ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Fidanboy'un yoğun bakımda tedavi gördüğü ve hayati tehlikesinin sürdüğü kaydedildi.

MHP'liler olay yerine gitti

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, olay yerinde inceleme yaparak polislerden bilgi aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, acı haber üzerine gelerek Servet Yılmaz'dan duruma ilişkin bilgi aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker ile MHP'li bazı milletvekilleri de olay yerine geldi ve Semih Yalçın'ın yanında oldular.

3 kişi gözaltına alındı

Turan İlteber Yalçın'ın cenazesi, olay yerinde sabaha kadar devam eden incelemelerin ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer yandan, olay sırasında kalede bulunan 2'si kadın 3 kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Yalçın'ın ölümü ve arkadaşının yaralanmasına ilişkin soruşturma devam ettiriliyor.

Yorumlar (0)