İstanbul'da büyük operasyon! Çok sayıda yasaklı madde ele geçirildi 

İstanbul Büyükçekmece’de çok sayıda ölümcül madde içeren zayıflama ilaçları ile cinsel güç artırıcı ilaç ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

YAŞAM 17.10.2019, 15:27
İstanbul'da büyük operasyon! Çok sayıda yasaklı madde ele geçirildi 

Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece’ye bağlı Tepecik Mahallesi’nde İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun yapıldığı depoda ülkeye kaçak yollarla sokulan ve Türkiye’de satışı yasak olan sildenafil ve sibutramin adlı maddeleri içeren cinsel performansı artırıcı ilaç ile kilo aldırıcı ve zayıflatıcı haplar bulundu.

Binlerce yasaklı ilaç tespit edildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından yakın takibe alınan depoya baskın düzenlendi, bulunan binlerce ilaç dolu paket ve çuvala el konuldu. Bulunan paketlerin ve çuvalların içinde sibutramin etken maddesi bulunan zayıflatıcı 255 bin adet çikolata, cam tüpler içinde sildenafil içeren 58 bin tablet cinsel performans artırıcı ilaç, plastik bidonlar halinde 50 kiloluk sıvı jel, bin 615 adet jel ve bin 907 adet sildenafil etken maddesi bulunan cinsel gücü artırıcı damlaya rastlandı. Bulunan malların tamamına imha edilmek üzere el konuldu.

2 şüpheli hâkim karşısında

Yapılan baskında, depoda yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki işlemleri süren 2 şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Bu yıl içinde 8 milyon yasaklı ilaç

Operasyonlarda bulunan, içeriğinde yasaklı ve ölümcül madde olduğu anlaşılan zayıflama ilacı ve cinsel güç artırıcı ürünler emniyette sergilendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde basın mensuplarına gösterilen ürünlerin daha sonra imha edileceği bildirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekiplerinin 2019 yılında yaptıkları operasyonlarda milyonlarca yasaklı ilaca el konmuştu. Geçtiğimiz 10 ayda ele geçirilen toplam 8 milyon yasaklı ilacın, İstanbul’da son 10 yılda ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)