Mevlüt Çavuşoğlu: İstanbul'daki Afganistan konferansı ertelendi

Bakan Çavuşoğlu, İstanbul'da 24 Nisan tarihinde başlaması planlanan Afganistan konferansının ramazan ayının ardından yapılacağı açıkladı.

GÜNDEM 20.04.2021, 23:39 21.04.2021, 12:14
Mevlüt Çavuşoğlu: İstanbul'daki Afganistan konferansı ertelendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında, gündeme dair açıklamalarda bundu. Çavuşoğlu, İstanbul'da 24 Nisan tarihinde başlaması planlanan Afganistan konferansının ramazan ayından sonraki bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Çavuşoğlu, sözlerine, şu şekilde devam etti:

"S-400 almaya devam edeceğiz"

"Bu kadar büyük bir meblağı herhangi bir yerde tutmak için ödemedik. Buna ihtiyacımız vardı, çok para ödedik. Böyle bir şey asla bahse konu değil fakat, 'Diğer devletlerle aranı boz, benim istediklerimi yap.' gibi bir anlayış olamaz. S-400 hava savunma sistemlerinin diğer siparişleri için müzakerelerimiz tüm hızıyla sürüyor. 

Sözde Ermeni soykırımı

24 Nisan ile ilgili olarak ABD'nin kendisinin de uluslararası hukuk kurallarına saygılı olması gerekiyor. Soykırımın tanımı, Birleşmiş Milletler kararlarında mevcut. Açık bir şekilde tarif edilmiş. AİHM'in de bu hususta kararları mevcut. Devletlerin anayasa mahkemelerinin de kararları var. Eğer ki ABD uluslararası hukuk kurallarına saygı gösteriyorsa, bizim sürekli bununla yatıp kalkmamamız gerekiyor. Bizim bazı komplekslerden, korkulardan arınmamız lazım. Her gece tir tir titreyelim mi? Her gece ölelim mi? Burada ABD'ye, 'Ne söylersen söyle kardeşim.' anlamında da imada bulunmuyorum. Fakat tarihimizi bilen bir ülke olarak kendimizden emin olmamız gerekiyor. ABD bizimle ilişkilerini daha da kötüleştirmek istiyorsa, tercih onlarındır."

Yorumlar (0)