Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin'i savaşın sürdüğü Donbas'a davet etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin'e Donbas hususunda görüşme teklifinde bulundu.

DÜNYA 21.04.2021, 00:02
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin'i savaşın sürdüğü Donbas'a davet etti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslendi.

"Ortak geçmişe sahibiz"

Rusya ve Ukrayna'nın ortak bir geçmişi olmasına karşın geleceğe farklı açılardan baktıklarını dile getiren Zelenskiy, bu durumun bir sorun teşkil etmek zorunda olmadığını, geç kalınmazsa, yeni bir fırsat olabileceğini dile getirdi.

"Gelin Donbas'ta görüşelim"

Dün ve evvelki gün Donbas krizinin çözümüne dair toplantılarda durumu bizzat yerinde görüp anlamak için temas hattına gitme teklifinde bulunulduğunu anımsatan Zelenskiy, "Ben söz konusu bölgeye her ay gidiyorum Sayın Putin. Daha fazlasına da hazırım ve size savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki herhangi bir noktada görüşme yapmayı teklif ediyorum." sözlerini sarf etti. 

Rusya-Ukrayna sınırında gerginlik

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart tarihinde Meclis'te gerçekleştirdiği konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesini öne sürerek Ukrayna hududu yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını açıklamıştı.

Donbas bölgesindeki mevcut krizin çözümüne dair Ukrayna, Rusya ile AGİT'ten (Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı) oluşan 'Üçlü Temas Grubu', 27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kapsamlı bir ateşkes kararına varmıştı.

Donbas'ta sözde bağımsızlığını ilan eden Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014 yılından beri devam eden çatışmalarda, 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)