“METE füzemiz, Mete Gazoz gibi hedefi 12’den vuracak”

Savunma sanayi alanında Türkiye, ürettiği donanımlı araçlarıyla isminden söz ettirmeyi sürdürüyor.

GÜNDEM 03.10.2021, 16:09
“METE füzemiz, Mete Gazoz gibi hedefi 12’den vuracak”

Her geçen zamanla beraber gelişen envanterine bir yenisini daha ekleyen Türkiye, şimdi ise ROKETSAN tarafından geliştirilen Lazer Güdümlü Mini Füze METE’yi teste tabi tutuyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, METE’ye dair bir açıklama yaptı ve video paylaştı.

“Mete Gazoz gibi 12’den hedefi vuracak”

Demir, yaptığı açıklamada, “ROKETSAN tarafından geliştirilen ve testleri devam eden METE, İHA-İKA-İDA’larda kullanılacak ve tek personel tarafından bomba atarlar yardımıyla ateşlenecek. METE, Olimpiyat Şampiyonumuz Mete Gazoz gibi hedefi tam 12’den vuracak!” dedi.

Mete Mini Füze Sistemi

Bomba-atar yardımıyla tek personel tarafından ateşlenebilecek olan METE, küçük boyutuyla mini İHA, İnsansız Deniz Araçları, İnsansız Kara Araçları’nın kulelerine entegrasyonu yapılabilecek şekilde tasarlandı.

ROKETSAN tarafından bu sistem, günümüzde meskun mahal harp ortamında bulunan güvenlik güçleri için, toplu hedef, keskin nişancı ve düşmanla temasla takviyeye gelen unsurlar gibi tehditlere karşı, muharip güç etkinliğinin arttırılması amacıyla harekete geçti.

Hangi özelliklere sahip?

1 kilogram ağırlığındaki METE, birçok platformda kullanılabiliyor. Yarı aktif lazer arayıcı başlığıyla vuruş hassasiyeti yaklaşık olarak 1 metre CEP olan ve 1000+ metrelik menzile çıkabilen bu sistemin geliştirme çalışmaları ise devam ediyor.

Etkin vuruş kabiliyeti

Lazer işaretleyiciyle işaretlenen hedefe, minyatür kontrol tahrik sistemi ve minyatür arayıcı başlığıyla yönlenen METE, zırhsız kara araçlarına, olası keskin nişancı mevzileri gibi korunaklı olmayan hedeflerle fırsat hedeflerine dair etkin bir vuruş imkanı veriyor.

Yorumlar (0)