Mersin’de davranış örneği… Annesi ölen kuzuya gözü gibi bakıyor

Mersin'de hayatını sürdüren mobilya ustası Rıza Akyıldız, annesi ölen yavru kuzuyu evladı gibi benimsedi. İsmini “Şirin” olarak veren Akyıldız, kuzuyu yanından bir an olsun ayırmıyor.

GÜNDEM 10.07.2022, 10:55 12.07.2022, 09:06
Mersin’de davranış örneği… Annesi ölen kuzuya gözü gibi bakıyor

Mersin’de ikamet eden Rıza Akyıldız, çevresinin takdirini alan örnek bir davranış sergiledi. Annesi ölen kuzuyu kasaptan alırken, “Kesin ölür” denildiğini söyleyen Akyıldız, minik kuzuyu beslemeye başladı.

Yanından ayırmıyor

Tek başına bırakmadığı kuzuyu Akyıldız, günde 3-4 litre sütle besliyor. Biberonla karnını doyurduğu kuzunun temizliğini aksatmadan yapıyor. Kuzuya iş yerinde ve evinde bakan Akyıldız, insanların hayvanlara karşı hassas olması yönünde çağrı yaptı. Kuzunun adını “Şirin” koyan Akyıldız, kuzuyu bir an olsun yanından ayırmıyor.

“’Ölür’ dediler ancak ben vazgeçmedim”

Bir kızı olduğunu söyleyen Rıza Akyıldız, “Bu kuzu benim ikinci çocuğum oldu. Henüz ben sahiplendiğimde 4 günlüktü. Annesi doğum sırasında ölmüş. Ben de o gün bu kuzuyu sahiplenmeyi kafama koydum. Kuzuyu besliyorum, dolaştırıyorum, yanımızdan ayrılmıyor. Ailenin bir üyesi haline geldi. Aslında bir hayvan sahiplenmeyi planlıyordum. Kasabaya gittiğimde de kuzuyu gördüm, henüz 4 günlüktü. Sahiplendiğim kişi ‘kesin ölür’ dedi. Fakat ben yine de istediğimi söyledim. Biberonla besledim. Şimdi de yanımdan ayrılmıyor. Ben nereye o da oraya. Temizliğini yaparım. Banyosunu asla aksatmam ve günde 3-4 litre kadar süt içiriyorum" şeklinde ifade etti.

“Kesmeyi düşünmüyorum, o benim evladım oldu”

Kuzunun 56’ncı gününe girdiğini ifade eden Akyıldız, "Benim yanımda olmasının 52 günü. Kesmeyi aklımın ucundan dahi geçirmiyorum. Bir kasaba da vermeyeceğim. Belki damızlık olarak verebilirim ilerleyen zamanlarda. Ama şu an için kimseye vermeyi planlamıyorum. Ben onun babası ve annesi oldum. Çevremden asla ayrılmaz. Ben ayağa kalktığım an o da kalkar. Evden en fazla 2 metre uzaklaşır. Evin içerisinde de devamlı yanımda. Bu kuzu benim öz çocuğum gibi. Çevredekilerde onu çok seviyor. Büyük bir ilgi gösteriliyor. Devamlı olarak yanımıza gelip fotoğraf çekiliyorlar. Bazen insanlar bu durumu garipsiyor. Koyun böyle gezdirilir mi diyorlar. Köpek ve kediye herkes bakıyor. Ben de bunu sevdim. Bana herhangi bir huysuzluk yapmıyor. Yalnızca ben olmadığımda tepki veriyor, beni yanında arıyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)