Üniversiteli tarım işçisi Kurban Bayramı'nı tarlada geçirdi

Mardin’in ilçelerinden olan Kızıltepe’de hayatını sürdüren 23 yaşındaki üniversite öğrencisi, 40 derece sıcaklıkta Kurban Bayramı’nı tarlada geçirdi.

TARIM 10.07.2022, 11:15 12.07.2022, 08:50
Üniversiteli tarım işçisi Kurban Bayramı'nı tarlada geçirdi

23 yaşında olan bir üniversite öğrencisi, Kurban Bayramı’nı Mardin’in ilçesi olan Kızıltepe’de 40 derece sıcaklıkta tarlada geçirdi.

120 dekarlık alanda çalışıyor

Kızıltepe kırsal Beşik Mahallesi'nde hayatını devam ettiren Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 4. sınıf öğrencisi Serdar Güneş, okulların tatile girmesiyle beraber köyüne döndü. 40 dereceye ulaşan sıcaklıkta çalışan Güneş, ailesine destek olabilmek adına yaz mevsimi süresince 120 dekarlık pamuk tarlasında yabancı otla mücadele ve sulama gibi işleri yapıyor.

“Bayram olması çalışmama engel olmuyor”

Güneş Kurban Bayramı'nda tarlada çalıştığını dile getirerek, "Dinlenmek için bir fırsatım olmadı. Ben Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümünü okumaktayım. Ailem çiftçilik işleriyle uğraştığından dolayı okulların tatile girmesiyle birlikte bende köyüme dönüyorum. Aileme destek olabilmek adına sulama ve ilaçlama gibi birden fazla işte yardımcı olmaya çalışıyorum. Kurban Bayramı olması da buna engel olmuyor. Bayram olsa da yine de çalışmayı sürdürüyorum” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)