Mersin Gülnar'daki orman yangınında 2. gün: 790 kişi tahliye edildi

Mersin Gülnar ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale, ikinci gününde de devam ediyor. Yangın sebebiyle Mersin-Antalya karayolu ulaşıma kapatılırken, 303 konuttaki 790 kişi tahliye edildi. Gece boyunca uçuş ve gece görüş sistemli 3 helikopter ve karadan birçok ekiple müdahale edilen yangına, sabah saatlerinde tekrar havadan müdahale başlatıldı.

GÜNDEM 08.09.2022, 09:27 08.09.2022, 09:40
Mersin Gülnar'daki orman yangınında 2. gün: 790 kişi tahliye edildi

Dün sabah saatlerinde Mersin'in Gülnar ilçesinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle birlikte Silifke ilçesindeki bir mahalleye yayılan yangın, karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Rüzgarın etkisiyle yangın farklı noktalara sıçradı

Gülnar'ın Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle Silifke'nin Hırmanlı Mahallesi'ne kadar yayıldı.

Mahallede farklı bölgelere sıçrayan yangın sebebiyle bir dinlenme tesisi, akaryakıt istasyonu ve bazı evler tedbir için boşaltıldı.

Gece boyunca bölgedeki ekiplerin yanı sıra uçuş ve gece görüş sistemli 3 helikopterle yangına müdahalede bulunuldu.

Sabah saatlerinde yeniden müdahale başladı

Yeşilovacık Mahallesi'ndeki farklı bölgelere sıçrayan yangına sabah saatlerinde hava ve yer ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

Çalışmalara yer ekiplerinin dışında UMKE, AFAD, jandarma ve vatandaşlar da yardım ediyor.

Yangın sebebiyle Mersin-Antalya D-400 karayolu ulaşıma kapatıldı. Karayolunda yer alan Karayar ile Eceli 1, 2 ve 3 tünelleri de kapandı.

Kapatılan yol ve tüneller

Karayolları Genel Müdürlüğü, Mersin'deki orman yangını sebebiyle kapanan tünel ve yolları açıkladı.

790 kişi tahliye edildi

Kuvvetli rüzgarın da etkisini hissettirdiği bölgedeki yangını söndürme faaliyetlerine Mersin'in dışında Konya, Karaman, Antalya ve Adana'dan ekipler ile uçak ve helikopterler yardım etmişti. Yangın, akşam saatlerinde Silifke Hırmanlı Mahallesi'ne yayılmıştı. İki ilçede etkisini hissettiren yangın sebebiyle tedbir amaçlı 303 konut boşaltılmış, 790 kişi tahliye edilmişti.

93 trafonun enerjisi kesildi

Ayrıca Toroslar EDAŞ tarafından, güvenlik amacıyla Silifke ve Gülnar'daki 7 mahallede 93 trafonun enerjisi kesildi.

"Tüm ihtimaller değerlendiriliyor"

Vali Pehlivan, yangında sabotaj olasılığıyla ilgili bir soruya şu şekilde cevap verdi:

"Tüm ihtimaller değerlendiriliyor. Şu anda 'kesin şu nedenle olmuştur' diye henüz bir şey diyemiyoruz fakat üzerinde ilgili ekiplerimiz ve arkadaşlarımız çalışıyorlar. Tüm ihtimaller değerlendiriliyor. Şu an böyle bir tespit söz konusu değil fakat çok yönlü değerlendiriliyor. İlgili ekiplerimiz, çalışmalarını yapıyorlar."

Yorumlar (0)