Mersin alev alev

Mersin'e bağlı Gülnar ilçesinde meydana gelen orman yangını, karadan ve havadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

GÜNDEM 07.09.2022, 21:51
Mersin alev alev

Büyükeceli Mahallesi'ne bağlı Karadere mevkisindeki ormanlık bölgede an itibarıyla belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. İhbarda bulunulması üzerine bölgeye yer ekipleri ve hava araçları yönlendirildi. 

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede, Konya, Karaman, Antalya ve Adana'dan ekipler ile helikopter ve uçaklarla da söndürme faaliyetlerine destek verdi.

Havanın kararmasının ardından bölgeye gece uçuş ve görüş sistemli helikopterler de yönlendirildi.

Söndürme çalışmalarına yer ekiplerinin yanı sıra jandarma, UMKE, AFAD ve yurttaşlar da destek veriyor.

Söndürme faaliyetleri karadan ve havadan süren yangın, Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı Mahallesi sınırına dek ulaştı. Bölgedeki evlerden bazıları tedbir maksatlı olarak boşaltıldı.

Yangın sebebiyle Mersin-Antalya kara yolu trafiğe kapatıldı.

Mersin Valisi'nden açıklama

Vali Ali Hamza Pehlivan, yangın bölgesinde incelemeler yaptıktan sonra gerçekleştirdiği açıklamada, sabah saatlerinde başlayan yangına ekiplerin hızlı bir şekilde müdahalede bulunduğunu ifade etti. 

Rüzgarın da şiddetiyle yangının kısmen yerleşim bölgelerine doğru yayılma eğiliminde olduğunu aktaran Pehlivan, şunları kaydetti:

"Çok şükür can kaybımız yok. Tedbir amaçlı olarak 110 hanedeki 450 yurttaşımızı tahliye ettik. İlçe merkezindeki pansiyonlarımız onlar için hazır durumda. 

Karadan, havadan tüm ekiplerimiz müdahalede bulunuyorlar. Allah'ın izniyle en kısa sürede söndüreceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. An itibarıyla hanelerimizde ve tesislerde hiçbir sorun yok. Yangın kuzeydoğuya doğru yayılıyor. Gerekli müdahaleleri yapıyoruz."















Yorumlar (0)