Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

Eski Ankara BB Başkanı Melih Gökçek ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök hakkında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

GÜNDEM 19.07.2019, 12:34
Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Rektörlüğü arasında imzalanan protokolün ardından ağaçlar kesilip yol yapılmıştı. 678 gün sonra yargı, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkent Ankara’da mimarlar, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu Ankara 9’uncu İdare Mahkemesi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında imzalanan protokolün durdurulmasına karar verilmesinden sonra yapıldı.

İmzalanan protokolün ardından 8 Eylül 2017 tarihinde çok sayıda ağacın kesilmesiyle bir gecede açılan yola karşı, TMMOB (Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin yanı sıra Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin de açtığı dava sonucu yargı 678 gün sonra yürütmeyi durdurma karar verdi.

Geç gelen adalet!

Yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:
“Adalet bir kez daha geç geldi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde binlerce ağaç bir gecede katledildi. 110 metrelik yolun açıldığı ormanlık alanda Orta Doğu Teknik Üniversitesi o gece yüksek yoğunluklu bir savaş ortamını yaşadı. Yüzlerce iş makinesi, kamyonlar, çevik kuvvet eşliğinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni, ekolojik bütünlüğümüzü kentimizi ve yaşamlarımızı tahrip etti. Şimdi neredeyse iki yıl sonra gelen adalet haklılığımızı bir kez daha ortaya koydu ama o gece Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 80 milyonun gözü önünde işlenen katliamdaki acılarımızı dindiremedi. Şimdi bu tahribatı yaratanlardan hesap sormak ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde iyileştirici uygulamalar yapmak zorunluluğumuzdur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ormanında telafisi mümkün olmayan zararlar veren Verşan Kök ve Melih Gökçek hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Yorumlar (0)