Mazlum Tekdağ öldürüldü! Kışanak ağlayarak mektubunu okumuştu

PKK'lı Mazlum Tekdağ'ın ölüm haberi geldi. Gültan Kışanak, Mazlum Tekdağ'ın cezaevinde açlık grevi yaparken "duygu dolu" bir mektup kaleme aldığını belirterek ağlamıştı.

GÜNDEM 30.06.2020, 11:39
Mazlum Tekdağ öldürüldü! Kışanak ağlayarak mektubunu okumuştu

PKK'lı Mazlum Tekdağ'ın öldürüldüğü ortaya çıktı. Farklı siyasi partilerde aktif faaliyet gösteren Mazlum Tekdağ, KCK'ya yönelik 2009 senesinde gerçekleştirilen operasyon sırasında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

Mazlum Tekdağ, Demokratik Toplum Partisi (DTP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) parti meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliklerinde bulunmuştu. 

KCK ana davası kapsamında aldığı 18 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine Mazlum Tekdağ, Kuzey Irak'a giderek terör örgütü PKK'ya katılmıştı. 

1 Ekim 2019 tarihinde Kandil'de F-16'lar ile gerçekleştirilen hava harekâtı sonucu Mazlum Tekdağ'ın öldürüldüğü bildirildi.

Terör örgütü PKK, Mazlum Tekdağ'ın ölümünü tam 8 ay boyunca sakladı. 

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG'de sözde komutanlık görevini yürüten Mazlum Tekdağ'ın örgüt elebaşı Murat Karayılan'a en yakın kişilerden biri olduğu biliniyordu. 

Kışanak mektubu kürsüde okumuştu

Gültan Kışanak, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) grup toplantısında, Mazlum Tekdağ'ın cezaevinde açlık grevi yaparken kaleme aldığı "duygu dolu" bir mektup olduğunu belirterek ağlamıştı. 

Yorumlar (0)